reklama

Dzieci z czerwca 2004

Hihi i co, chodzisz do piwnicy :-D? Mój łapie focha o wszystko: jak coś nie po jego myśli, jak mu zwrócisz uwagę, jak mu8 czegoś zabronisz. Masakra totalna. Ale poza tym jest super chłopaczkiem :tak:. Ostatnio napatrzył się na niemowlę mojej koleżanki , wziął swoją małpkę i mówi, że to nasza dzodzia :-D. Póki co nie zamierzam mu mówić o ciąży jeszcze dłuższy czas :-p
Życzę zdrówka dla twojego żywego sreberka :tak:

reklama
No to wypisz wymaluj moja Daria...Moze te prawie-pieciolatki tak maja.
Moja tez-na tyle co okropna-na tyle kochana

A z tym nie-mowieniem malemu o ciazy-to ja tez bym nie mowila-ja tez rodzinie o swojej ciazy z Daria powiedzialam nie od razu,bo sie balam :-( bo ciaza byla zagrozona

A ze zdrowkiem to juz lepiej,za oknem mamy tak slicznie,ze az zal siedziec w domu...na pewno zaliczymy dzis spacerek;)

ojeju cześto wchodiłam i było cichutko a tu nagle takie wiadomości!!!GRATULKI DOROTA!!!!i trzymam kciuki żeby tym razem było super:tak:
u nas tak: Marcek skonzył rok a zaczął chodzić jak miałm 10,5 miesiąca:-Dniestety urodzinki miła kiepściutkie bo dopadła go grypa żoładkowa i wymiotował przez 4 dni wszytskim co zjadł czy wypił ale na szczescie srierowanie na oddział sie uchowało:tak:
oliwia widze nie odbiega od schematu 5-latków... tupie nogą albo trzaska drzwiami jak jej coś nie podpasuje.no ale póki na to reagujemy odpowiedio nie zaburza nam to życia.juz sie przyzwycziła ze nie jest sama i ze Marcel tez wymaga uwagi.zreszta sama mu ja chetnie okazuje i ładnie sie z nim bawi - nie moge narzekać:-p
planujecie cos konkretnego na 5 urodziny swoich pociech?? ja myslałam zaprosićkilkoro dzieci z przedszkola i zorganizować i zabawe w centrum zabaw:-)oliwia jest tym pomysłem zachwycona i odlicza juz dni:laugh2:

Niekat dziękuje :-). Marcelek już roczek skończył :szok:? szok, jak ten czas leci. Wszystkiego najlepszego dla niego z okazji pierwszych urodzinek :-). Oliwia widze, ze podobnie jak nasze łobuziaki daje popalić czasami :-p. No cóż, widac taki wiek. Ale nie pocieszę was. Ostatnio synek mojej koleżanki (w październiku będzie kończyc 6 lat, więc rocznikowo starszy od naszych o rok) ostatnio dał taki popis, że aż szczękan nam opadła. najpierw w sklepie zaczął jej stroić fochy, później wpadł w szał i krzyczał cytuję: zabiję cię, zabiję! Ty stara, głuipa babo :szok::szok::szok:. A ponoć w jego wieku dzieci mają być jak do rany przyłóż :eek:.
A jak wy reagujecie na fochy i histerie waszych dzieci? Ja zazwyczaj odsyłam go do jego pokoju, żeby się uspokoił. Zakaz na bajki, słodycze, wyjscia do kolegów nie robią na nim wrażenia :sorry:

Urodzinki w tym roku zamierzam mu zrobić w Polsce. Lecimy z małym 28 czerwca i polenimy się aż do 9 sierpnia :-p. W zeszłym roku wyprawialiśmy mu tutaj i zaprosilismy najblizszych jego kolegów z rodzicami. W tym roku niech świetuje z dziadkami i ciociami ;-)
Agadaria my sie głównie wstrzymujemy dlatego, że Dawidek bardzo przeżył jak straciłam Maleństwo. I wciąż podchodził i pytał się mnie: Mamusiu jesteś smutna bo dzidzia umarła, tak? Nie martw się, będzie nastepna. A mi serce wtedy jeszcze bardziej krwawiło :-(. A po drugie jeśli wszystko będzie ok, to rodzina dowie się dopiero jak mnie zobaczy na koniec czerwca :laugh2:. Więc Dawid nie może wiedzieć bo mnie wsypie ;-)

cóż - przyznam szczerze że za takie przedstawienie moje dziecko miałoby przesrane... brzydko mówiąc:szok:nie rozumiem tego moze dlateog ze Oliwia nie jest taka i w histerie nigdy mi nie wpda - jak mozna pozwolic sobie na takie słowa od dziecka:wściekła/y:nie wiem nawet jak bym zareagowała ale jakos od razu musiałabym bo zostawic tak tego nie mozna.Jesli Oli ma focha nie pozwalam jej odejsc póki nie wyjaśnie jej dokąłdnie że tak nie mozna się zachowywac.trzaskanie drzwiami jest złe i odchodzenie ode mnie kiedy coś do niej mowie jest niegrzeczne.jesli bedzie sie xle zachowywac nie będize miała prawa prosic o cokolwiek w sklepie i pozabieram jej płyty z bajkami.Komputer juz jest ograniczony bo zaczynala świrować ale bajki nadal sa przedmiotem rpzetargowym.wykorzystuje to na ile sie da ale głównie wchodzę jej na ambicje bo wiem ze to jej czuły punkt.mówie - jakbys się czuła gdybym ja tak zrobiła, albo że to nie jest powód do nerwów bo oglądąłś już bajki pół dnia i teraz czas na zabawe na dworze itp... zawsze coś się wymysli.
jak mówie - histerie sie nei zdarzają a z fochami sobie radze.mam jeszcze odrobine autorytetu u dziecka i raczej starą głupią babą nie bedę nigdy (oby) a raczej staram sie budowac relacje przyjacielskie z córka.Marzę o tym żeby zawsze miec z nia kontakt i żeby mogła zawsze mi sie zwierzyć bo ja tego od mojej mamy nie zaznałam i pewnie gdyby nie strach przed konsekwencjami nie raz krzyknęłabym cos podobnego w jej strone jak byłam mala:zawstydzona/y:
grunt to żeby dziecko znało granice:tak:
co do twojej decyzji Dorota o tym zeby nie mówić Dawidowi jescze o ciazy to w pełni popieram - oboje przezyliście utrate tamtego dziecka bardzo mocno i jesli tylko to mozliwe warto synkowi oszczędzić zmartiweń bo pewnie będzie się martwił o braciszka/siostrzyczke póki nie zobaczy go juz po tej stronie brzuszka:tak::-)buziuje Cię ukratkiem w ten twój kochany brzuszek i pomodle sie za dzidziolka żeby był zdrowy i silny :tak::-)

i jeszcze na przypomnienie;-)
img1894e.jpg

psiapsiółeczki:biggrin2:
img1896h.jpg

spacerkiem z miejsca zbrodni (wysypał w kuchni bułke tartą:szok:)
img1898m.jpg

wietrzenie patyka:laugh2:spójrzcie jak mu paluszki zachodza na siebie:-(
img1901c.jpg

a łózko stoi obok....
img1906s.jpg

Marcelinka:laugh2:
img1913y.jpg

firmowa minka +ślinotok...
img1916vcr.jpg

Quasimodo??
img1917q.jpg

Janki Wiśniewskie padły...
img1927.jpg

projektantka mody
img1940.jpg

dałam mu taki wybór...
img1943l.jpg

... i wybrał!
img1945j.jpg

hahahah!

z urodzinek Smyka
img1956l.jpg

Jubilat - Mizerotka:sorry2:
img1957hnn.jpg

jego starsza siostra - też Mizerotka:sorry2:
img1958y.jpg

pierwszy prezent -nie dostaje jeszcze nóżynami do podłogi;-)
img1961f.jpg

z chrzestnymi:tak:
img1969u.jpg

drugi prezent - kozackie buciorki od kozackiego chrzestnego:-p
img1973r.jpg

mamusie pomogą;-)

Wow, niezła sesja zdjęciowa :-). Super. Hihi, czyli najpierw wybrał różaniec a później popitkę :-D. No i jak ci dzieciaczki urosły :szok:. Wkleję niedługo zdjęcia młodego ;-). Super, że nie masz do czynienia z histeriami (ja niestety nie ma tego szczęścia, choć zdarza się to rzadziej niż kiedyś :tak:). No i płyty z bajkami spełniają rolę przetargu. Mój nic sobie z tego nie robi :-p. Na niego nie ma sposobu, czyli karty przetargowej. I tu jest poważny kłopot hehe. Co do zachowania koleżanki na tą "miłą akcję", to była zszokowana. Poniósł karę, ale ciężko jej zapomnieć o tym. Wogóle to ma teraz ponad 2-miesięcznego drugiego synka, więc Olaf (ten rozrabiakia), skrzętnie to wykorzystuje i strzela teksty: bo ty wolisz Maciusia niz mnie. Jak go nie było to mnie przytulałaś jak byłem chory, a teraz to juz nie (nie docierają do niego argumenty, że może zarazić ją a ona Maciusia hehe).Co do modlitwy za mojego Okruszka w brzusiu, to nie zaprzeczam, bardzo o nie proszę. Każde wstawiennicto może zdziałać cuda :tak:

reklama
Niekat,zdjecia sliczne!!!!!:tak::tak::tak:
A Marcelek jaki duzy:happy:
Super!!!!

Zazdroszcze,ze Oliwka nie stroi fochow...ja niestety mam ten problem co Dorotka,bo Darka mi stroi fochy..oj pokazuje pazurki..:wściekła/y:

Potrafi sie rozplakac,kiedy 3-4 razy zwroce jej uwage zeby czegos nie robila,ale to jak grochem o sciane.A jak jej to cos zabiore,bo nie dociera,to wtedy jest placz niemilosierny :angry: i dopiero wtdey do niej dociera o co ja prosze :confused2::confused2::confused2:

Ale generalnie jest grzeczna i wyjatkowo "pojetna",czai szybko o co chodzi i w porownaniu np.z dziecmi z przedszkola czy podworka to wydaje mi sie ze jest jednak grzeczna

Dorotka,co do zachowania Olafka to :szok::szok:
Mojej sie to (jeszcze)nie zdarzylo i mowiac szczerze nie wiem jakbym zareagowala :tak:
na pewno kara by byla,ale staralabym sie jej bez przerwy tlumaczyc ze takie slowa bola...

A co do karty przetargowej,to mojej Darii dziala zakaz grania na kompie,ale to juz w ostatecznosci.To zawsze pomaga,wie ze jak juz padnie"nie grasz dzis na komputerze" to juz nie ma zmiluj sie:tak:;-)

A co do modlitwy-Dorotko-na mnie tez mozesz liczyc.Uda sie tym razem,tylko duzo odpoczywaj(wiem,ze to latwo mowic)i dbaj o siebie

Przesylam buziaki dziewczyny!!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry