reklama

Dziecko-bliskosc,dotyk piersi

Aaa_95

Zaangażowana w BB
Dzień dobry,
Mam 1.5r. chłopca, obecnie jestem też w 30tyg.ciazy. mój synek został odstawiony od piersi mając 10msc, niestety odczuwa potrzebę bliskości i często zasypiając albo chcąc się uspokoić przychodzi się przytulić i jego rączka musi wylądować w moim dekoldzie. Rozumiem, że teraz może czuć różne inne zapachy z piersi itd. nie ma potrzeby ssania a jedynie dotyku. Boje się że jak będę musiała jechać do porodu w nocy mąż sobie z nim nie da rady bo nie będzie mógł znaleźć mojej piersi.czy znacie jaki sposób by go tego oduczyć? Biustonosze,golfy nie działają,zawsze sprytnie próbuje wcisnąć rączkę.

reklama
Jak córka miała 1,5 roku urodziłam jej brata. Przez te 1,5 roku ja ją usypialam (odstawiła się od piersi w 14 miesiącu). Do dnia porodu ja ją usypialam. Potem przez mój pobyt w szpitalu 2 doby robił to mąż i tak do tej pory. Tak się zbliżyli do siebie że nawet w weekendy na drzemkę tata ma większą moc usypiania 🙂

PS. A też się martwiłam jak to będzie 😉

Ja córkę urodziłam 19 miesięcy po synku. Synka usypiam ciągle ja, z tatą był krzyk. Kochany mąż stwierdził, że mam sobie wyjść na wieczór. Wyszłam. To było jak synek miał 15 miesięcy. Od tego czasu zaczęłam wychodzić raz-dwa razy w tygodniu. Synek bez problemu zasypiał z tatą. Tak samo jak byłam w szpitalu po porodzie. Ale... Jak ja jestem w domu, to z tatą ciągle nie zaśnie 😅 jak mnie nie ma to podobno bez problemu. I wierzę, bo wracałam o 21 i dziecko było uspane.

U nas też tak było. Jeśli tylko Tobie to nie przeszkadza, nie walcz z tym. Chłopaki znajdą swój sposób. Mój syn ma obecnie 2 lata, mniej więcej pół roku temu wyjechałam na kilka dni służbowo (pełna obaw, bliska płaczu, że młody będzie wył, a mąż oszaleje). Ogromnie się zdziwiłam, jak mąż zadzwonił wieczorem spytać, co u mnie.. Młody poszedł spać bez szemrania, zasnął szybciej niż przy mnie. Nie martw się!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry