reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzień Nauczyciela a żłobek

sara.woj

Fanka BB :)
Hejka,
nie mam niestety doświadczenia ani za bardzo kogo podpytać więc mam pytanie do Was :)
Czy na Dzien Nauczyciela dajecie coś Paniom w żłobku? Wiem, że formalnie to nie ich święto, ale nie wiem czy nie wypada dać jakąś czekoladę czy coś. Jak tu u Was wygląda?

reklama
Rok temu składaliśmy się z innymi rodzicami na mały upominek. W tym roku nie. Sama kupiłam dla cioć czekoladki i syn wręczy. Myślę, że to miłe

Kupiłam w action takie drewniane kwiatki. Młodzież przez weekend pomaluje farbkami i się zapakuje ładnie w folię. Do tego po 2 pralinkach.
Chciałam żywe kwiatki, ale ceny kwiatów są duże i zaraz do wyrzucenia. A takie drewniane może siedzieć jako ozdoba

Ja robiłam w domu z dziećmi motylki. Ja wycięłam, one pomalowały / poprzyklejały naklejki, a na środku czekoladka Merci.

Do przedszkola robimy podobne prezenty dla pań.

Hejka,
nie mam niestety doświadczenia ani za bardzo kogo podpytać więc mam pytanie do Was :)
Czy na Dzien Nauczyciela dajecie coś Paniom w żłobku? Wiem, że formalnie to nie ich święto, ale nie wiem czy nie wypada dać jakąś czekoladę czy coś. Jak tu u Was wygląda?
Ja bym dała np. czekoladki. Praca w żłobku nie jest łatwa i tak w ramach wdzięczności. Coś niewielkiego, ale żeby sprawiło im to przyjemność:)

reklama
Ja bym dała np. czekoladki. Praca w żłobku nie jest łatwa i tak w ramach wdzięczności. Coś niewielkiego, ale żeby sprawiło im to przyjemność:)
Ja mam w jednej grupie przedszkolnej 3 panie, w drugiej 4. Plus pomoc w razie potrzeby (posiłki, wyjścia), którą dzieci też lubią. Jakbym miała kupić każdej pani po czekoladkach, to dla mnie wcale nie byłby mały wydatek, bo wychodzi 9 prezentów. Dlatego robię z dziećmi upominki, bo wtedy dzieci się zaangażują, a dla mnie to nie będzie za duży koszt.

Do góry