reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Majka, Franek je często ale mało. Nie sadze więc, ze jak mu odstawię nocne jedzenie to zacznie jeść więcej w ciągu dnia. On i tak od niedawna je stosunkowo normalnie, bez pawienia itd . I ciagle w tym zakresie jest mocno monitorowany.
Może u dzieci bez obciążeń ta zasada się sprawdza? Nie wiem sama. U dzieci na piersi można to sobie tlumaczyc zaleznościa psychiczną, ale przy butli? Franc potrafi w nocy wciągnąć nawet 200 ml mleka lekko zagęszczonego kaszką. Bez zagęszczenie nie daje rady pić bo się krztusi.

reklama
Hej, Antosia urodzila sie z waga 1000 gram, 25 listopada wyszla z waga 2170 a po 5 tyg w czyli w sobote wazyla 3350 g.

Dzis byl neurolog. Mamy zielone swiatlo do szczepien. Ogolnie Pani dr powiedziala ze to cud jak Mala wyszla z tego wylewu i niedotlenienia. Nie miala zastrzezen co do odruchow. Ocenila je na zgodne z wiekiem korygowanym, niektore nawet troche lepiej. Wiec jestem dzis baaaaardzo dobrze nastrojona

A wylewy którego stopnia miała?
Faktycznie jak na 27 hbd pieknie malutka sie zbiera. Może dlatego, że nie była hipotrofikiem?
Zobacz, mój Franiu jest z 30 hbd a wazył 1010 gr. Mysle ze u nas duzo hipotrofia zawaliła i 2 reanimacje w szpitalu

III stopnia. Lekarka obejrzala istatnie usg i powiedziala ze to nie jet juz nawet poszerzenie komor tylko zaokraglenie rogow. Co Do wagi to dodam ze karmie ja moim pokarmem i dokarmiam modyfikowanym bo mojego mam za malo- mala nie je z piersi i laktacja sie nie rozhulala.
W czwartek okulista w katowicach- oby tez dobrze

Witam i ja
Kurcze jak ja dawno tutaj nie zagladalam:szok:Podczytuje wszystkie tematy wczesniacze cały czas ale jakos weny i czasu brak na odpisywanie:zawstydzona/y:
Przede wszystkim witam wszystkie nowe mamusie:-)

Franiowa Mamo
Pytałas o badania w kierunku ZZW.Moje dzieci miały je robione.Robi sie to podczas gastroskopii.
Jakbys miała wiecej pytan to pisz a ja odpowiem na tyle ile pamietam;-)

Ło kurka, na żadne inwazyjne się nie zgodzę.
Franc i tak ma juz dość.
Rzyga jak tylko widzi budynek szpitala czy przychodni.
Nie mam pojęcia skad wie..
jakiś wczesniaczy atawizm czy jaka cholera???

reklama
trudno powiedziec w kazdym razie zapomnij o tym co pisza w ksiazkach bo tylko bedziesz sie dolowac kazdy wczesniaczek rozwija sie indywidualnie a my mozemy ci tylko napisac jak to bylo u nas ale czy tak samo bedzie u ciebie to nie wiadomo

Do góry