• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

O Ty!! Nie podoba Ci się mój Piotruś ??!! ;-)
A co do paznokci to (odpukać) nigdy mi tak nie rosły jak w ciąży!! Zazwyczaj albo chodziłam do kosmetyczki i nakładałam żel albo miałam połamane a teraz nie mogę narzekać ;) Pewnie to przez to, że niewiele robię - do pracy nie chodzę, w domu tez w większości wyręcza mnie mąż. Swoją drogą już mam dość tego ciągłego zmęczenia - wystarczy machnąć ścierką dwa razy i już zadyszki dostaje, nie wspominając o spacerach... Może to wina tego, że jestem już za stara na pierwszą ciążę ;)
No, mamuśka, jak na 3 urodziny to długo imprezka trwała ;)

reklama
hehe no bo ja tu chciałam buźkę dzieciątka zobaczyc, a Ty brzuch pokazujesz:-):-) hihihi żartuję oczywiście:)) zjdeice bardzo ładne i bardzo dobrze, że takie robisz - będzie pamiątka na całe życie:) No i paznokciami się pochwaliłaś:))))))
Ja mam jutro przymusowy pobyt w domu i wizyte u lekarza, bo mojemu małemu całe oko zaropiało i ledwo je otwiera.
Po imprezce wstał o 6.45 i w efekcie dzis od 17stej juz spi do jutra:)

Natalia z takim "przypadłościami" u dziecka idziesz od razu do specjalisty czy do zwykłego lekarza pediatry?

Ja dziś wyprałam pościele i to koniec moich zajęć - obiad mam od wczoraj :)
Mąż pojechał szukać prezentu na komunię... Jakby mało było wydatków - w maju komunia a on jest chrzestnym. Denerwujące jest to, że na komunię daje się więcej kasy niż na wesele ale cóż, trzeba się podporządkować ;)

Cześć Dziewczyny. Byłam dzisiaj na wizycie u dr Seredy,wszystko prawidłowo się rozwija,tylko dzidziuś odwrócił się tyłkiem i nie chciał pokazać buźki uparciuch jeden:-)
Jestem zadowolona z wizyty

wiesz Mami wszystko zależy od tego, jakiego masz lekarza pierwszego kontaktu.
Mieszkajac we Wroclawiu z moim noworkiem/niemowleciem/potem roczniakiem z każdą pierdołą chodziłam prywatnie do specjalistów, bo wizyty hurtowe w przychodniach typu bielawski Salubris zawsze kończą się mechanicznym przepisywaniem antybiotyku albo chybioną diagnozą.
Od kiedy mieszkam w Bielawie całą rodziną (łącznie z tesciami i prababcią) chodzimy do dr Iwanowskiego. Dzieki jego opiece, dzieki temu jest jest naprawd e lekarzem rodzinnym, znajacym cala rodzine, moj synek ktory zaczal we wrzesniu 2010r. pzedszkole ANI RAZU nie bral antybiotyku. Kazda infekcja byla wyleczona na zasadzie leków przeciwprzeziebeiniwych aby pomoc jego organizmowi samemu zwalczyc chorobe. Poki co moj maly jest najzdowszym i najmniej chorujacym dzieckiem w swojej 27osobowej grupie. Mam teraz lekarza, ktory umie poradzic cos na wszystko, a za wszelka cene stara sienie ingerowac w naturalne procesy odp[ornopsciowe organizmu. Kiedys moje dziecko juz mialo taki problem z oczami, od razu dostal krople z antybiotykiem. Dzisij na pewno tak nie bedzie.
Ta komunia to u Twojej siostry? I skad Ty wzielas zasadę, że na komunie sie daje tyle co na slub??? Co o za zwyczaje?? no chyba ze wielkopolskie;) :))))

Oj z tymi lekarzami to rzeczywiście ciężki wybór. My myśleliśmy aby maleństwo zapisać właśnie do Salubrisu ale jak przyjdzie co do czego to pewnie też będziemy biegać prywatnie... Nazwisko Iwanowski coś mi mówi, ale zupełnie nie wiem gdzie on przyjmuje. A na te wizyty chodzisz prywatnie czy na fundusz? Kurcze, aż strach pomyśleć o tym bieganiu po lekarzach z dzieckiem... Oby tylko Piotruś nie był choruszkiem.
Co do prezentów to wiedzę, że nie jestes w temacie ;) Ja już wypytałam znajomych i "wybadałam" teren zarówno w Wielkopolsce jak i na Dolnym Śląsku... Komunia jest tutaj- u męża siostry (na kilometr wieje snobizmem a mały ma wszystko,co tylko zapragnie). Otóż jak idziesz na komunię jako zwyczajny gość to nie ma problemu ale jak jesteś chrzestnym to przyjęło się, że chrzestny kupuje np. rower, aparat fotogr., konsolę do gier, telefon albo najlepiej LAPTOPA!!!! :) Dzieci (nastawiane przez rodziców) potrafią powiedzieć wprost co chcą na komunię dostać. W każdym razie wydatek jest spory... W internecie też można poczytać na ten temat np:
Komunia . Ile dać jestem ojcem chrzestnym ? Zapytaj.com.pl - Masz Pytanie? My mamy Odpowiedź!

Natalia sprawdź prywatne wiadomości :)

Isabell28 - super, że u maleństwa wszystko dobrze:) Nadal masz zalecone leżenie?

Ostatnia edycja:
chodze na fundusz zdrowia, dr Iwanowski ma swoja przychodnię na wysokości rynku przy ul. Żeromskiego. Jest lekarzem dosłownie od wszystkiego,sam robi u siebie usg wszystkich organów jesli ktos potrzebuje. Wszystkie panie pielegniarki sa przemile i znaja kazdego pacjenta z imienia i nazwiska, nie musze sie nawet przedstawiac jak tam wchodze. Lekarz jakich juz nie ma:) Moj synek nie cierpił lekarzy, dopoki tu nie trafilismy. Teraz musialam kupic prawdziwy stetoskop i zawsze jak idziemy on bada pana Doktora i pan Doktor jego:)
Ale z malutkim dzieckiem chyba najwazniejsze, abys miala jak najblizej do jakiejs przychodni, zeby w kazdej chwili bez problemu sie wybrac.
Wiesz co jestem w szoku w związku z tymi komuniami. Sami mamy za rok komunię chrześniaka mojego męża i cholera nie wybrażam sobie, żebym mu miala kupowac PS3 na przykład ! Bez jaj, wiesz ze taka konsola 1500zl kosztuje? Co zamierzacie kupic?:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry