• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

reklama
raczej powinny być szpitalne, zazwyczaj szpital stosuje już sprawdzone, które nie uczulają /w Dzierżoniowie mieli swoje kosmetyki, nie polecali J&J bo często uczula noworodki/, ja ciuszki będę miała raczej swoje i to od rozmiaru 62 :-) mniejszych nawet nie biorę bo dzieciątko moje pewnie będzie miało z 60 cm jak pierwsze :-)

z tego co się wstępnie dowiadywałam to w wałbrzychu nic nie trzeba mieć swojego
w świdnicy trzeba się nastawić na swoje kosmetyki i pieluszki, bo raz mają raz nie, więc ponoć lepiej mieć swoje
jak jest w ddz to nie wiem

co do ciuszków to (chyba na sr mówili albo gdzie indziej słyszałam) że lepiej nie brać swoich, no chyba ze się ma nadmiar, bo jest niemal pewne że się ich z powrotem do domu nie zabierze bo zaginą.

co do ciuszków to (chyba na sr mówili albo gdzie indziej słyszałam) że lepiej nie brać swoich, no chyba ze się ma nadmiar, bo jest niemal pewne że się ich z powrotem do domu nie zabierze bo zaginą.

ja miałam swoje i nic mi nie zginęło ale to może dlatego, że nigdzie ich nie oddawałam - miałam osobną torbę na ciuszki użyte i mąż je zabierał do domu a jak się kończyły to przywoził wyprane i pachnące.

no chyba że tak, ale wydaje mi się że nie po każdym porodzie matka jest w stanie sama opiekować się dzieckiem i czasami zdaża się tak że dziecko nie przebywa w pokoju z matką i dzieckiem zajmują się położne i nie zwracają uwagi na to czy to twoje ubranka czy nie

no może i tak być ale wtedy można powiedzieć aby ubierały w szpitalne a w swoje ubierzesz jak już będziesz "na chodzie", choć przypadki w których nie można się zając dzieckiem występują raczej tylko po CC, po porodzie naturalnym maksymalnie po 4 godzinach musisz już wstać, iść się kąpać i zajmujesz się dzieciątkiem już 24h/dobę.

Ja też a zostały mi jeszcze całe 2 miesiące, do tego od 2 dni mam wrażenie, że synuś zrobił sobie z mojego pęcherza trampolinę...całe podwozie mnie boli i dół brzucha, zwłaszcza jak się maluch rusza. Tak się zaczął rozpychać, że szok. I jeszcze to ciągłe uczucie pełnego pęcherza.

Ostatnia edycja:
Mój maluszek od paru dni zaczął szaleć w nocy,rozpycha się strasznie,a mamusia oczywiście już nie śpi:-(
Jak u Was z nocami? Przesypiacie normalnie? Mnie od tygodnia strasznie biodra bolą i co chwilę się budze,a teraz jeszcze fikołki Kubusia to już całkiem jestem wyspana:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry