• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

Kasia ta koszulka będzie mega luźna, te wymiary podane trzeba pomnożyć x 2 :-) więc będzie jak worek :-)

z tą listą to mi chodziło o takie ogólne rzeczy, czy mogłaby nam jeszcze coś podpowiedzieć bo pewnie pytania będziemy miały podobne do położnych w Latawcu.

Nigdzie nie dostałam oleju z migdałów więc zostaje mi oliwa z oliwek ale jakbyś Kasiu mogła zobaczyć jutro w tym sklepiku koło Ciebie zielarskim czy jest tam olej z migdałów to byłabym bardzo wdzięczna. Ja objechałam chyba z 5 aptek i nic, kupiłam tylko wit. E w kroplach.

reklama
Dzien dobry sobotnio!

Klementyna- moja znajoma rodziła dwoje dzieci w domu i dzięki temu olejkowi nie pękła ani milimetra , bez jakiegokolwiek nacięcia elegancko urodziła. Trzeba to robić systematycznie i bedzie super.

no lejesz miód na moje serce.....liczę na to baaardzo.

Nacieranie i masowanie rozpoczęłam już wczoraj a podobno wystarczy zacząć od 34 tygodnia do końca ciąży. Codziennie 5 minut a może akurat uda się siedzieć bezproblemowo po porodzie :tak:. Wczoraj w aptece rozmawiałam z taką młodą aptekarką, która mówiła, że położna nie chciała jej naciąć przy drugim porodzie i fakt że pękło coś troszkę ale po 3 dniach nie czuła że urodziła dziecko, pęka się po najsłabszych tkankach między mięśniami a tną po mięśniach - stąd ta różnica.

Chciałabym rodzić tak jak na obrazku i w opisie.

8. Parcie w klęku z pomocą osoby towarzyszącej
klek_lozko.gif
Rodząca klęczy z szeroko rozstawionymi nogami. Opierając się o szyję i ramiona stojącego przy łóżku partnera, obniża pośladki i lekko wypina je do tyłu. Jest to pozycja spontanicznie wybierana przez kobiety, szczególnie, gdy poród postępuje szybko. Takie ułożenie ciała powoduje mniejszy nacisk wyrzynającej się główki na krocze, co zapobiega ewentualnym pęknięciom, a położnej ułatwia ochronę krocza. Gdy dziecko się urodzi, położna kładzie je pomiędzy rodzicami, przy udach matki.

Już widzę miny położnych i teksty "proszę się położyć bo tak Pani nie urodzi" . Niech mnie spróbują zmusić :wściekła/y: ;-):-D

Załączniki

• klek_lozko.jpg.gif
    klek_lozko.jpg.gif
    9,6 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
hej dziewczyny
klementyna zapomniełam jaki to miał być olej i nie weszłam zapytać:zawstydzona/y:
jak jeszcze się wywlekę z domu to zapytam czy jest:tak:
ja tem czasem daje linka z kremem na rozstępy który bardzo poleca mój ginekolog, ponoć jest bardzo skutecznny, babka z salonu kosmetycznego też powiedziała że jest bardzo skuteczny i ręczy za niego :tak: więc chyba sobie kupię bo mój akurat sie kończy
Reduce Serum, na rozstępy, 2w1, 200 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Kasia - olej z migdałów :-) ja wczoraj smarowałam oliwą z oliwek ale jak wiadomo zapach ma ta oliwa specyficzny i mi "mała" pachniała oliwkami :-D :-D dobrze, że ten zapach nie przeszkadza mi i Małżowinie bo dawało spod kołdry na maxa :-D :-D

CO do rozstępów to póki nie ma to można smarować i zapobiegać zwłaszcza że krem w fajnej cenie, ja z Adkiem nie miałam do 6 miesiąca się nacierałam też jakimś specyfikiem, ale jak zaczął mi brzuch rosnąć w oczach to nawet Zieliński stwierdził, ze jak mają się pojawić to żebym się smarowała nie wiadomo czym to i tak będą. A skóra na brzuchu mnie swędziała strasznie.. No i pojawiły się w trakcie 1 nocy takie wielkie i paskudne że szok, na szczęście teraz już nie mam nowych a te stare są perłowo-białe więc aż tak bardzo nie widoczne jak na początku bo były granatowo-sino-czerwone. tfuuuuuuuuuu

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny.
Z tymi rozstępami to szkoda gadać,też nie miałam do 8 miesiąca,aż tu z dnia na dzień się pojawiły! I też smaruje od 4miesiąca kremem zapobiegającym,ale taka jest prawda jak się mają pojawić to choćby nie wiem co to będą!
Też będę musiała zakupić ten olejek migdałowy i smarować:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry