• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

ja laktatora jeszcze nie kupuję, zobaczę jak będzie wyglądała sprawa karmienia po porodzie i jeśli będzie potrzebny to Darecki kupi /będzie uświadomiony wcześniej jaki model ma kupić/. Leżaczka na razie nie kupuję bo nie będzie potrzebny od początku, dopiero koło 3 miesiąca, kocyk widziałam superaśny za niecałe 40 zł, śliczny ciepły i gruby, w sam raz do wózka abo jako kołderka do łóżeczka. Ale na razie też nie kupuję bo mam sporo rożków, które śmiało posłużą za przykrycie w łóżeczku a do spania i tak wkładam malucha w śpiworek /rewelacja i polecam, nie ma problemu z rozkopaniem się w nocy i zimnymi nóżkami/, do wózka mam specjalny śpiwór w komplecie z wózkiem taki mega ciepły więc wystarczy w połączeniu z kombinezonem.
Ja jeszcze muszę kupić:
- materac do łózeczka
- poduszka - klin do łóżeczka
- smoczek uspokajacz z NUK /moim zdaniem najlepszy i Adek uwielbiał Nuki innych nie chciał/
- aspirator do noska na gile
- obcinacz do pazurków
- szczotka do włosów
- wyprawkę do szpitala...chyba że zdecyduję się na coś co już mam

dla mnie

- gaciory z siatki
- podkłady na łózko
- podkłady w gaciory
- maść bephanten

no i TANTUM ROSA koniecznie

powinno być już wszystko.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Mamuśki:)
Tak się rozkręciłyście, że ja nie daje rady Was doczytać. Zaglądam tu rzadko i na chwilę bo jakoś mi czasu brak. Jak jest ładnie to sporo spaceruję z wózkiem.
Na ranę po cc a także po cięciu lub pęknięciu dobry jest octenisept. Ale tantum rosa do cipencji obowiązkowy :)
Smoczek- tak jak mówiłyście NUK jest the best!!
Pozdrawiam was serdecznie i ściskam wasze maluszki!

hejka

Kasia - co by sobie pod tyłek podłożyć bo to co dadzą w szpitalu to lignina na początek /i wątpię żebyś miała siłę sobie założyć gaciory z siatki i super podpaskę poporodową/, może przeciekać a podkład się przyda żeby nie poplamić łóżka. Na początku leci na maxa więc podkłady na łóżko się bardzo przydają. Zresztą czasem nawet najlepszy always się przesunie i kleks gotowy :-)

będziemy po 14-tej, dam Ci sygnał jak już będziemy wyjeżdżać z Bielawy to czekaj na nas koło banku PKO tego pod ratuszem, ok?

ja chyba też zostanę przy Świdnicy choć Świebodzice kuszą "kameralnością". Myślę, że położna z Latawca zrobiła na nas mega pozytywne wrażenie, no i możliwość porodów w dowolnej pozycji - nie narzucają leżenia na plecach - dla mnie bardzo ważne. W Świebodzicach rodzenie na plecach "bo lekarze tak wymagają" :szok: to mi się nie podoba, jak wymagają to może oni za mnie urodzą??? No ale niby zmusić nie mogą i jak się chce to można rodzić jak jest wygodniej. ZZO robią za darmo.
Kusi poród w wodzie w Świebodzicach bo mają tam wannę i można w niej rodzić - koszt 200 zł. Kusi też ten pokoik "prywatny".
Ale Świdnica moim zdaniem jest bardziej profesjonalna...choć nie robią ZZO ale dla mnie to i tak nie ważne bo nie chcę.

Na dzień dzisiejszy wygrywa Świdnica.

A Dzierżoniów nawet do pięt nie dorasta Latawcowi i Świebodzicom więc naprawdę warto się zastanowić i urodzić po ludzku - Świdnica nie jest na końcu świata, to raptem kilkanaście kilometrów a komfort rodzenia i bezpieczeństwa nieporównywalny. Coś na ten temat wiem.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry