• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

reklama
hmmmm
nie ukrywam że nie chciałabym mieć porodu wywoływanego, wolałabym żeby to wszystko mnie zaskoczyło, a tu tylko ból brzucha jak na @ i wczoraj śluz lekko podbarwiony krwią

Ostatnia edycja:
a teraz podam kilka dobrych rad :-)

- nie dźwigać jak wielbłąd, szczególnie zakupów....przez to zaczęłam znowu krwawić a już było tak fajnie :eek: a niby tylko z samochodu do domu przeniosłam 2 torby...fakt że ciężkie były małpy :eek:

- uważnie obserwować brodawki jeśli będziecie karmiły, jak tylko zacznie się robić coś niepokojącego typu ból, pieczenie to uważać żeby się nie zrobiła grzybica, najlepiej chodzić w domu bez stanika. Ja przez 2 dni chodziłam w staniku, z wkładkami laktacyjnymi i teraz siedzę z bolącymi brodawkami...na szczęście zdążyłam w porę zareagować i nic się nie rozwinęło ale boli dość mocno, szczególnie podczas i po karmieniu. Brodawki wyglądają jakby były odparzone :eek: Na szczęście specyfiki do leczenia już mam i powinno być już tylko lepiej. Jak leci pokarm to zamiast wkładek w domu przyłożyć pieluchę tetrową.

Ostatnia edycja:
hmmmm
nie ukrywam że nie chciałabym mieć porodu wywoływanego, wolałabym żeby to wszystko mnie zaskoczyło, a tu tylko ból brzucha jak na @ i wczoraj śluz lekko podbarwiony krwią

Ja miałam pierwszy wywoływany i drugi też choć drugi sporo różnił się od pierwszego bo wody odeszły prawie 6 godzin przed porodem a nie na sali porodowej jak przy pierwszym. W obu przypadkach oksy w kroplówce dostałam choć teraz mi ją odłączyli dość szybko - akcja rozkręciła się sama w szybkim tempie. Drugi poród był dla mnie o wiele "fajniejszy" :tak: byla przerwa na odpoczynek między skurczami a to daje naprawdę ogromną ulgę.

a tak z ciekawości, to trafiłaś do szpitala kilka dni przed porodem, a od kiedy liczą ci macierzyński? te kilka dni w szpitalu przed porodem to dostałaś l4 czy już macierzyński?

macierzynski mam od dnia porodu, przed L4. Internistka chciała mnie wysłać na macierzyński już przed porodem i nie chciała mi wypisać L4 ale się z nią pokłóciłam bo nie ma takiego prawa i to ja decyduję czy chcę iść na macierzyński już przed porodem a nie lekarz - zgodnie z prawem. Szczęka jej opadła i wypisała mi L4....ale to ta sama lekarka, dla której ciśnienie w ciąży 160/100 jest ok więc nie ma co nawet komentować jej znajomości przepisów jak ona na leczeniu się nie zna za bardzo. Żądaj L4 do dnia porodu - masz takie prawo.

ja jestem cały czas na l4 tylko się zastanawiałam jak to będzie jak dostanę skierowanie na wywołanie np na 20.10 i się stawie do szpitala, a wywoływanie potrwa np 3 dni, to jak to będzie? bo lekarz zapewne w takim przypadku wystawi mi l4 do 20.10, a później to nie wiem czy szpital wystawia zwolnienie na te kilka dni przed porodem? hmm

najlepiej dogadaj sie z lekarzem niech wystawi dłuższe L4 - przecież dla niego to nie problem. Generalnie masz prawo urodzić do 42 TC i do tego czasu też powinien lekarz wystawić L4, termin porodu to tylko przypuszczalny dzień kiedy moze on nastąpić. Jesli nie wystawi Ci L4 o w szpitalu za dni, kiedy będziesz leżała żądaj L4 - muszą Ci wystawić. Macierzyński dopiero od dnia porodu. Jest tak krótki, że szkoda go tracić leżąc w dwupaku.

no brykam po Adka do szkoły a potem po buty dla niego i po karuzelę do łózeczka - może w Świecie Dziecka coś znajdę zamiast na Allegro. Trochę się wyrwę z domu od ssaka :-D niech teściowa trochę posiedzi z wnusiem póki śpi i grzeczny :-D

Ostatnia edycja:
reklama
w świecie dziecka jest spory wybór karuzel, bo ostatnio oglądałam:) ale ja nastawiam się na używaną z allegro, bo nowa jak dla mnie jest za droga:)
udanych zakupów życzę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry