reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

A jak się w ogóle czujesz po transferze? Kiedy masz zrobić betę?
A no wiesz co dzis już jest ok. Po punkcji mimo tych moich marnych 3 komórek byłam tak wydęta jakbym arbuza zjadła i ledwo siedziałam. Mam 44 kg a wyglądałam jak w 7 msc ciąży. Dopiero dziś mi zeszło ale jeszcze ze 2 dni zanim wroci do normy pewnie. Generalnei porownania nie ma. Mam nadzieje, że nie bede musiala powtarzac wszystkiego bo to bylo okropne i punkcja i te dni po niej.
Transfer miałam wczoraj o 9.30 5dniowej blastki. Wzięliśmy z embryoglue i assisted hatching. Bete mam robić po 14 dniach czyli 19 lipca ale idę we wtorek powtórzyć tsh i progesteron więc zrobię. Będzie to 7 dni po transferze więc może by coś wyszło. Generalnie nie łudzę się ale wzięłam te dodatki plus jestem na encortonie, heparynie, euthyroxie, metforminie i dużej dawce progesteronu więc chciałabym by zdarzył się cud. W 4 dobie obumarł drugi i to nasz jedyny embrion ale lekarz mówił, że jeden ale bardzo dobrej klasy także no cóż...czekamy ❤ będę dawać znać 😇 a ty jak? Już wznowiłaś starania?

reklama
Hej dziewczyny, czytam wpisy o badaniach i też mi cholernie przykro, że wam się nie udaje :(
Ja odebrałam swoje wyniki, nie mam IO, cukry spoko, D3 ponad normę, tarczyca w normach dla zdrowych niestaraczek, ale mam prawie 10x przekroczoną normę dla anty-tg (też badanie z pakietu tarczycowego), gdzie w necie piszooo, że "Obecność przeciwciał anty-TG może utrudnić zajście w ciążę, a także jej prawidłowe donoszenie.".
No to jechana z diagnostyką dalej...
Robiłaś samą insulinę i cukier na czczo? Jeśli tak to koniecznie zrób krzywe 3 punktowe. Tylko to da ci jasność sytuacji. No i do endokrynologa sie umów z tym wynikiem. Koniecznie usg tarczycy.

reklama
Do góry