reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

reklama
no Xawek już podnosi sie do stania. ale kroków jeszcze nie chce robić.
ale za to nauczył sie że jak do tak żartem opierniczamy ze np. ukradł tacie okulary i zakopał w łóżku to siada na pupie patrzy, chwila ciszy, westchnięcie i "BLA BLA BLA BLA" :) i mowi tak za kazdym razem jak powazniejszym tonem do niego mowimy

ja Xawka papa nie uczylam, ale od kiedy zaczał raczkować z normalną prędkością :) to ledwo postawie go na podłodze a już jest w kuchni albo pod stołem dobiera sie do kabli. Teraz pomaszerował do kuchni i dorwał wieeelka torbe z plastikowymi butelkami do recyclingu i każdą pokolei wyjmuje i obgryza korek :):)

a moja cały czas próbuje ale jeszcze nic jej nie wychodzi. jak napotyka na opór (czyli własną rączkę) odwraca sie spowrotem:shocked2:
Ważne że próbuje, bo mój leniuszek nawet nie próbował i dlatego się martwiłam. Aż pewnego dnia po prostu się obrócił sięgając do pudełka z chusteczkami, tak jakby to robił od zawsze :-D.

Spokojnie każde dziecko prędzej czy później czegoś się nauczy, każde idzie swoim indywidualnym tokiem :tak:
Moja córcia próbuje się podnosić do siadania jak jest w lekko uniesionej pozycji i śmiesznie to wygląda, bo nie raz gibnie się gdzieś na bok. Zaczyna jednak troszkę rozumieć, że jak siedzi i przechyla się do przodu to podkłada sobie rączki i na nich się opiera by nie upaść.

Ćwiczenia czynią mistrza ;-)

reklama
moja córcia do tej pory sama podciągała się sama i klękała na kolankach a dziś stanęła sama w łóżeczku:tak::-) fota na zamkniętym

Do góry