reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dziwna kreska na teście ciążowym

Mi wyszedł pozytyw wczoraj po poludniu 7dpo i nawet kreska była ciemniejsza niż dzisiaj rano. Rób teścik może pojawi się mocniejsza kreska. Tez w poniedziałek wybieram się na betę🙂
Te 2 testy na zdjęciu robilam dzisiaj rano. A ten pojedynczy test na zdjeciu jest z wczoraj ok godz16
Właśnie Magda masz bardzo wyraźne krechy jak na 7dpo, nie ma pomyłki w owu?

reklama
Moim zdaniem to niemożliwe, że takie kreski wyszły 7 dni po owulacji ;-) Ja przypuszczam, że jednak owulację miałaś wcześniej. Do zagnieżdżenia dochodzi od 6 do 12 dni od zapłodnienia, więc nawet przyjmując, że akurat wszystko się zgrało i do zagnieżdżenia doszło w 6. dniu (a samego zapłodnienia w owulację), to beta hcg na pewno nie byłaby tak wysoka, by dać tak wyraźne kreski 🤷‍♀️

Ja takich nie miałam w dniu 🤭
Ja też, w styczniowo-lutowej ciąży miałam takie jak teraz 4dni po @, a teraz 7dni przed. Lekarz wczoraj na usg stwierdził, że mam w jajniku dwa pęcherzyki po 18mm i że była szansa na bliźniaki. Pomyślałam, że może owulacja jest opóźniona o tydzień więc zrobiłam testy owu, które miały mocną drugą kreskę. Z ciekawości zrobiłam ciążowy, bo wczoraj byłam umówiona na piwko z koleżanką i trzy testy wyszły pozytywne. Ja się bardziej boję, że tym razem okaże się to pozamaciczna bo mnie bardzo boli ten jajnik.

W sumie macie rację, że to może nie być 7dpo. Tak mi pokazywały apki ale przez cały cykl testy owulacyjne wychodziły mi negatywne, dopiero teraz pokazuje się mocna drugą kreska ale to kompletnie jest dezorientujące bo ciążowe też są pozytywne.
Edit. W środę chyba poczułam zagnieżdżenie bo mnie podbrzusze bolało tak jak przy okresie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też, w styczniowo-lutowej ciąży miałam takie jak teraz 4dni po @, a teraz 7dni przed. Lekarz wczoraj na usg stwierdził, że mam w jajniku dwa pęcherzyki po 18mm i że była szansa na bliźniaki. Pomyślałam, że może owulacja jest opóźniona o tydzień więc zrobiłam testy owu, które miały mocną drugą kreskę. Z ciekawości zrobiłam ciążowy, bo wczoraj byłam umówiona na piwko z koleżanką i trzy testy wyszły pozytywne. Ja się bardziej boję, że tym razem okaże się to pozamaciczna bo mnie bardzo boli ten jajnik.

W sumie macie rację, że to może nie być 7dpo. Tak mi pokazywały apki ale przez cały cykl testy owulacyjne wychodziły mi negatywne, dopiero teraz pokazuje się mocna drugą kreska ale to kompletnie jest dezorientujące bo ciążowe też są pozytywne.
Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze!!!

@Magda_krk właśnie takie to dziwne , ale najbardziej dziwi mnie to że lekarz mówił ze są dwa pęcherzyki owulacyjne i nie mogę zrozumieć skąd te testy pozytywne. Czy jeżeli była by ciąża to lekarz też widział by pęcherzyki ? Czy np. pomylił je z czymś innym ? Kurde nie wiem ;)
Chociaż ja miałam raz taka dziwna sytuację że beta wynosiła 20 a lekarz powiedział że będzie owulacja no jest pęcherzyk ponad 20mm. Takzr nie wiem jak to jest 🙈

@Magda_krk właśnie takie to dziwne , ale najbardziej dziwi mnie to że lekarz mówił ze są dwa pęcherzyki owulacyjne i nie mogę zrozumieć skąd te testy pozytywne. Czy jeżeli była by ciąża to lekarz też widział by pęcherzyki ? Czy np. pomylił je z czymś innym ? Kurde nie wiem ;)
Chociaż ja miałam raz taka dziwna sytuację że beta wynosiła 20 a lekarz powiedział że będzie owulacja no jest pęcherzyk ponad 20mm. Takzr nie wiem jak to jest 🙈
Martwię się tym, zaczęłam się bać, że te pęcherzyki to jakaś ciążą w jajniku, ale z kolei ciążę na usg widać dopiero w ok 6tyg a ja jestem niby w 3

reklama

Edit. W środę chyba poczułam zagnieżdżenie bo mnie podbrzusze bolało tak jak przy okresie.
To znaczy ,ja nie rozumiem ,jak mógł widzieć 2 pexherzyki w jajniku ??? To były owulacyjny? A dzis test ciążowy pokazał ciążę??? Ja bym poszła serio na bete

Do góry