Postanowiłam, że opowiem swoją historie, chociaż zwykle nie udzielam się na forach, ponieważ sama szukałam rozwiązania na internecie i nigdzie go nie znalazłam, a udało nam się wyjść na prostą po żmudnej walce.
U mojego syna alergia pojawiła się po około 1-2 miesiącach po rozpoczęciu karmieniu piersią. Podejrzane było mleko. I tak odstawiłam mleko, mięso, gluten, przyprawy, owoce, prawie wszystko. został ryż i pare warzyw a efekty były znikome.
policzki, twarz, rece, nogi przesuszone, czerwone, kupki ze sluzem..dziecko podenerwowane caly czas chce sie drapac, a calymi dniami go smarowałam. Tutaj pomogło ograniczenie mycia i polecam poldermin ( swietnie nawilzal i tani). Po 7 miesiacach karmienia piersia zdecydowalśmy się przestawić go na butelkę.
Wybralismy jakies nan pro dla alergikow ( i tutaj znowu sie zaostrzylo). pediatra przepisal bebilion pepti wiec sie troche polepszylo, Ale jak probowalam wprowadzic marchewke, czy ziemniaka to znowu caly czerwony sie robil.
W koncu bylismy tak zdesperowani, że poszlismy do vegamedica w Warszawie na odczulanie ( jest to leczenia biorezonansem) sa artykuly na ten temat . I tutaj lekarz wytlumaczyl nam jakie bledy popeplnilismy i jak pomoc dziecku. Najpierw sprawdzil na co jest uczulony. Wyszlo ze problem stanowi laktoza, białko mleka krowiego. I poniewaz caly czas mu to dostarczamy organizm jest w stanie ciaglej walki wiec kazdy inny dodatkowy produkt atakuje.
Na pierwszej wizycie ( 8 miesiecy) odczulilsmy go na laktoze, po 2 tyg na białko mleka krowiego. W calym procesie nie ma mowy o zadnym kluciu czy braniu jakichkolwiek lekow. odczulanie polega na trzymaniu miedzianych kul przez dziecko i mame, ok 5 min. Wszystko to brzmi bardzo magicznie, ale w naszym przypadku pomoglo. Szkoda, ze nie wiedzielismy o tym wczesniej. Z tego co wiem przyjmuja juz kilkutygodniowe dzieci i odczulaja na wszystko.
W tej chwili doszlismy do stanu gdzie dziecko 10 miesiecy dobrze reaguje na bebilon pepti, ale je tez wszystkie zboza, owoce, czesc warzyw. Komfort życia zarówno jego jak i moj sie poprawil a wizyty nie kosztowaly wiecej niz 140 zt. Ja polecam!!