reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziwny okres a ciąża ? Głupieje..

Cześć .
Zaczynam wariować.
Zaraz kilka dni po owulacji zaczęły mnie mocno boleć piersi ,bóle jajnika,podbrzusza,ogólnie jakieś dziwne zawroty głowy no w skrócie było inaczej niż zwykle. Dwa razy silniejsze bóle brzucha jakby miało być to zagnieżdżenie ale sama już nie wiem.
Kilka dni przed okresem ból piersi trochę się zmniejszył a dzień przed spodziewana miesiączka rozpoczął mi się okres normalnie ze skrzepami ale dość słaby. Krew ciemnoczerwona i trochę brązowa jakby miał to być ostatni dzień a nie pierwszy .W tym samym dniu test negatywny.
Zawsze ból piersi ustępował z chwilą wystąpienia miesiączki a tu dalej jest tak samo no i ból podbrzusza również taki sam jaki był od owulacji.Cały czas czuję lewy jajnik.Dodatkowo cały czas mam przeczucie jakbym była w ciąży.
Wiem że muszę czekać na rozwój sytuacji ale dajcie mi znać czy któraś tak miała albo podobnie i jak się skończyło

reklama
Ciążę charakteryzuje brak miesiączki i pozytywny test ciążowy.
Jeśli objawy byłyby związane z ciążą, nie dostałabyś okresu i test pokazałby 2 kreski.

Ja miałam jedynie coś a' la okres chociaż wzięłam to za wczesniejszą miesiączke trwało dosłownie może 2 godziny, a nawet krócej już nie pamiętam i to było raczej plamienie bez żadnych innych objawów to było gdzieś ok. 21 lub 23 dnia cyklu. Oczywiscie okazało sie , że byłam w ciąży bo w terminie kiedy miała przyjść jej nie było. Więc albo to jakieś problemy hormonalne jak ktoś napisał wyżej albo doszukujesz się się wszelkich objawów na siłę. Z jednej strony rozumiem, bo jak chciałam zajść w ciążę to w każdym miesiącu widziałam wszelkie oznaki a tak naprawdę w obydwu ciążach jedynym objawem był poprostu brak miesiączki. Ból jajników, ból piersi itp. pojawił się dopiero później.

Cześć .
Zaczynam wariować.
Zaraz kilka dni po owulacji zaczęły mnie mocno boleć piersi ,bóle jajnika,podbrzusza,ogólnie jakieś dziwne zawroty głowy no w skrócie było inaczej niż zwykle. Dwa razy silniejsze bóle brzucha jakby miało być to zagnieżdżenie ale sama już nie wiem.
Kilka dni przed okresem ból piersi trochę się zmniejszył a dzień przed spodziewana miesiączka rozpoczął mi się okres normalnie ze skrzepami ale dość słaby. Krew ciemnoczerwona i trochę brązowa jakby miał to być ostatni dzień a nie pierwszy .W tym samym dniu test negatywny.
Zawsze ból piersi ustępował z chwilą wystąpienia miesiączki a tu dalej jest tak samo no i ból podbrzusza również taki sam jaki był od owulacji.Cały czas czuję lewy jajnik.Dodatkowo cały czas mam przeczucie jakbym była w ciąży.
Wiem że muszę czekać na rozwój sytuacji ale dajcie mi znać czy któraś tak miała albo podobnie i jak się skończyło
Myślę, że to jedynie Twoje przeczucia, bo zapewne bardzo chcesz ciąży, wsłuchujesz się w swoje ciało i dostrzegasz to wszystko, miałam w tym cyklu podobnie, także finalnie dostałam okres, a piersi nadal bola, ale to nie ciąża.

Do góry