Kitsune
Moderator
Cześć
Szukam osób, których dzieci uczą się w domu. Mam 13-letniego syna z problemami szkolnymi. Rok szkolny powoli się kończy i znów zaczęłam się zastanawiać nad ED.
Chciałabym się dowiedzieć:
Jak się za to zabrać?
Jak to wygląda?
Czy to faktycznie może być dobre rozwiązanie?
Jak sobie radzicie z tego typu nauką?
Czy dzieci są faktycznie bardziej zadowolone/lepiej sobie radzą z nauką kiedy nie mają ciągłych kartkówek i sprawdzianów?
Czy dzieci są w stanie się skupić, oderwać od "rozpraszaczy" czy które mają w domu?
Z jakiej platformy korzystacie? (Widziałam, że jest ich kilka, zastanawiam się nad szkołą w chmurze)
Wiem, że sama nie jestem w stanie uczyć syna, więc czy da się to ogarnąć tylko z platformą i moją pomocą tylko w razie potrzeby? (Chcę mu pomagać jak tylko będę mogła, ale niestety nie mam wiedzy na takim poziomie żebym mogła być jego nauczycielką)
Jeśli macie jakieś porady/wskazówki to też napiszcie

Chciałabym się dowiedzieć:
Jak się za to zabrać?
Jak to wygląda?
Czy to faktycznie może być dobre rozwiązanie?
Jak sobie radzicie z tego typu nauką?
Czy dzieci są faktycznie bardziej zadowolone/lepiej sobie radzą z nauką kiedy nie mają ciągłych kartkówek i sprawdzianów?
Czy dzieci są w stanie się skupić, oderwać od "rozpraszaczy" czy które mają w domu?
Z jakiej platformy korzystacie? (Widziałam, że jest ich kilka, zastanawiam się nad szkołą w chmurze)
Wiem, że sama nie jestem w stanie uczyć syna, więc czy da się to ogarnąć tylko z platformą i moją pomocą tylko w razie potrzeby? (Chcę mu pomagać jak tylko będę mogła, ale niestety nie mam wiedzy na takim poziomie żebym mogła być jego nauczycielką)
Jeśli macie jakieś porady/wskazówki to też napiszcie