reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

O, nie ma na tej liście w ogóle Rossmannowskich Babydreamów. Ciekawe, czy dlatego, że nie były testowane, czy może takie bezinwazyjne są :)
Ja się w każdym razie przekonałam do ich pieluch, chusteczek i płynu do kąpieli, również cenowo ;)

do ich pieluch jednorazowych? bo tu chyba tylko jedna osoba sie wypowiadala i krytykowala jakies rossmanowskie pieluchy

mnie to juz przeraza calkiem ze wszedzie tyle jakis szkodliwych rzeczy... nawet w takiej drogiej musteli

reklama
Mala.di, tak - o jednorazówkach z rossmanna mówiłam. Dotąd używaliśmy tylko pampersów, ale rossmannowskie są o połowę tańsze, no a Franek już nie ma za bardzo jak i gdzie złapać odparzeń, więc jakieś super pieluchy nie są mu potrzebne. Wypróbowaliśmy rossmanna i są ok. Może trochę twardsze niż pampersy, ale np. nie mają tak intensywnego zapachu jak one, co jest dla mnie akurat plusem :) Nie przeciekają, ładnie się pupy trzymają, klej na zapięciach trzyma nawet przy drugim czy trzecim zapinaniu (korzystamy coraz więcej z nocnika i jak pielucha jest jeszcze sucha i w miarę świeża, to zakładam ją drugi raz).
Także polecam je :)

Choć dla Anielki na początek będziemy używać pampersów - moi Rodzice już kupili zapas, więc nawet nie mamy za bardzo wyboru ;)

Podziwiam mamy,które zamerzają być w 100% eko. Dla mnie i tak wyzwaniem będzie dziecko a co dopiero jakbym miała prać pieluszki, używać eko podpasek, czyścić eko produktami. Nie do obrobienia :-) :cool:

Ja to bym mogla takich pieluch uzywac jakby wkłady do tych pieluch były jednorazowe- a nie wiem czy takowe są w sprzedazy? ...
bo siki to jeszcze, ale nie wyobrazam sobie spierania kupy:baffled:

...a to ze ściany, jak kupa pójdzie z impetem w czasie zmiany pieluchy ;)

Ja się na wielorazówkach nie znam, ale na kupy podobno są jakieś papierki, które się razem z kupą wyrzuca - mniej się pielucha wtedy brudzi. Trzeba by poczytać :)

reklama
Ja właśnie między innymi dzięki tej stronie jakiś czas temu zdecydowałam, że na początek stawiam na rossmanowskie Babydream. Wypominałam wtedy w wątku wyprawkowym Johnsonowi te świństwa które dorzuca do kosmetyków dla dzieci.
Mnie osobiście najbardziej zadziwił na tej liście Iwostin. Bardzo lubię te kosmetyki i uważam je za naprawdę dobre. A tu taka niespodzianka.

Ostatnia edycja:
Do góry