reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

no tak, ze te ich kosmetyki najlepsze to chyba wszystkie wiemy ;-)

ja jakos pominelam iwostin czytając tą liste...a tez wlasnie czesto kupowalam ich żel do mycia twarzy, super był

reklama
o wątek dla mnie. Koleżanka mnie namawia, abym wogóle nie kupowała kosmetyków, tylko oliwę z oliwek (najlepiej jakąś eko). Co do orzechów to już mnie przekonała. Nie wiem jeszcze jak zrobić z pieluszkami - bo chyba na początek jednak kupie pampersy jakieś. Chustę mam po dziecku koleżanki, ale jej długość mnie przeraża... Niby w poradniku dla zielonych rodziców czytałam, że to łatwe, niby koleżanka mi pokazywała jak wiązać, ale boję się, że mi sie nie uda.

kamila234, ja wszystkim mówię, że w temacie chust najlepiej udać się do lokalnego Klubu Kangura. Dziewczyny wszystko Ci pokażą, to łatwizna :)
Co do wielorazowych pieluszek, nawet eko mamy na początku nie mają siły, tylko jadą na zwykłych pampersach ;)

no u mnie nie ma Klubu Kangura. Znaczy jest w Warszawie, ale to odemnie 20 minut kolejką i zazwyczaj są spotkania w tygodniu. Jak pracowałam to nie miałam czasu, a terz nie mam auta służbowego, bo musiałam zostawić "dla zastępczyni", a kolejką z takim brzuchem się boję, zwlaszcza, że muszę dużo do kolejki iść.

Ha, a ja mam karkołomny plan nie jechania na pampersach i pochodnych wcale. Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie w praktyce:rofl2: Szczęśliwie w razie jakby co do sklepu z jednorazówkami mamy rzut beretem. Jak przyjdzie załamanie się szybko zaradzi ;).

Ha, a ja mam karkołomny plan nie jechania na pampersach i pochodnych wcale. Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie w praktyce:rofl2: Szczęśliwie w razie jakby co do sklepu z jednorazówkami mamy rzut beretem. Jak przyjdzie załamanie się szybko zaradzi ;).

Powodzenia!:)

Mam znajomych, którzy bardzo byli za wielorazówkami, tyle że nie chcieli tych "nowych" wielorazówek, ale zakładali małemu tetrę. Po jednym dniu odpuścili :/ Darł się non stop, był wiecznie przesikany i odparzony. Tetra to jednak nie jest najlepsze środowisko dla pupy dziecka :/
Ale z wielorazówkami może pójść lepiej - tylko prania będzie sporo :)

kamila234, ja wszystkim mówię, że w temacie chust najlepiej udać się do lokalnego Klubu Kangura. Dziewczyny wszystko Ci pokażą, to łatwizna :)

A co jak nie ma sie dostepu do KK??? Nawet mnie nie strasz, ze inaczej sie nie da, boja juz sie zdecydowalam na chuste Nati i z sieci chcialam sie uczyc wiazania! To takie trudne az???:szok:

reklama
LeRemi, jak kupujesz nową chustę, to dostajesz CD. To łatwizna, ale w kupie raźniej. Na bank w UK też są chustujące mamy, z którymi można się spotkać i pogadać ;) No i internet jest pełen manuali :)

Do góry