reklama

entliczek pentliczek MISJA NOCNICZEK

My musieliśmy przełożyć odpieluchowanie prze przeziębienie młodego, zresztą pogoda też do tego nie zachęca. Kamilowi nie przeszkadzają mokre majtki, jeśli nie zauważę, że się zmoczył to sam nic "nie powie". Zresztą z nocnikiem to u nas nie przejdzie, na próbę posadzenia go na nocniku reaguję wielkim wrzaskiem, prędzej nakładka na sedes :-)

reklama
Próbujemy się odpieluchować, pułki co wszystko ląduje w majtkach. Dziewczyny co ile sadzałyście maluchy na nocnik? Ja nie mogę trafić a i po Kamilu nie widzę kiedy chce siku.

Anecznik ja patrzę na to ile mały pije i sadzam od co 1,5 godziny do nawet 3 (dziś przez 3 godziny zakupów siusiu nie było-na ten czas był pampers i został suchy)...u mnie trwa to już 3 tygodnie i mały sam woła sporadycznie, a majtki mamy rzadko mokre tyle że kupa zawsze w nich ląduje (jest co 2-3 dni i mały zawsze się gdzieś schowa i nie da poznac że ją robi).

Chyba nie mam cierpliwości do odpieluchowywania. Młody w domu chodzi w majtkach, ale siku rzadko kiedy złapie. Młody przychodzi jedynie jak już się zmoczy.

Anecznik najwyrazniej jeszcze nie jest gotowy...

U nas z siusianem poszlo raz dwa bo po 3 dniach nauki sama wolala...mija miesiac odkad w ciagu dnia niema pampersa,to zdarza jej sie prawie codziennie zmoczyc majtki, choc od paru dni jest suchutko:)
Ale no wlasnie mamy problem z kupka!!! po tym pikielnym zatwardzeniu Amelia kupke robi w majtki:( zawsze ja zlapie jak juz robi lub juz zrobila...
macie pomysly jak ja przekonac do nocniczka?

U nas nadal z wołaniem kiepsko...dziś przypada dzień kupy (zwykle jest co 2 dni) i teraz mały siedzi na nocniku już 15 minut i ogląda bajki, może coś z tego będzie i kupa wreszcie wyląduje w nocniku (choć nie mam nadziei)..Też mi już sił brakuje i nie wiem jak przekonac małego do samodzielnego wołania bo zdarza się to sporadycznie.

Chyba więc poczekam z odpieluchowaniem, aż młody zacznie mówić :-) bo jak ma wołać kiedy nie potrafi :-) Zresztą powinnam się już przyzwyczaić że Kamil ze wszystkimi umiejętnościami czeka do końca :-)

anecznik - mój Oskar tez nadal ma pieluchę, czekam na urlop i wtedy zaczniemy próbować. Wcześniej ładnie wołał a teraz ma nocnikowstręt:) od 2 dni wogóle nie chce usiąść, woła że chce "aa" ale na widok nocnika w płacz. Przeczekam i znowu spróbuje bo do tej pory kupa prawie zawsze na nocnik robiona była..

reklama
u mnie też misja "nocnik" przebiega bardzo cieżko. Natan wogóle nie chce na nocnik ani na sedes, a nawet jeśli usiądzie to w spodniach bo jak mu ściagnę pieluchę to za nic w świecie nie chce usiąść więc muszę jeszcze trochę odczekać...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry