• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Estradiol na stałym poziomie we wczesnej ciąży

Cześć dziewczyny! Szukam odpowiedzi na pytanie , czy któraś z was we wczesnej ciąży nie miała przyrostu estradiolu. Mój estradiol w7dpo wyniósł 103 ( wyjątkowo mało, zawsze miałam około 180 i więcej). Od 3dpo mam zaleconą luteinę. Zrobiłam test ciążowy 11 dpo żeby sprawdzić czy mogę ją bezpiecznie odstawić. Pojawiła się bardzo blada kreska. 12dpo beta HCG wyniosła 60, progesteron 21 a estradiol nadal jest na poziomie 103. W ciąży, którą udało mi się utrzymać estradiol od początku rósł. Bardzo się martwię. Idę dzisiaj powtórzyć betę, estradiol i progesteron. Zaczęłam się zastanawiać czy to może być ciąża pozamaciczna, chociaż mam za sobą straty ale nigdy nie miałam ciąży pozamacicznej .

reklama
Wyznacznikiem ciąży pozamacicznej jest progesteron i źle rokująca beta, tj. beta najpierw przyrastać może prawidłowo a powiedzmy progesteron może być na poziomie 6. Później beta zaczyna też skakać a progesteron nie rośnie wcale.
W dodatku są objawy ciąży pozamacicznej takie jak plamienie na brązowo, ból po jednej stronie brzucha, dreszcze, ciągnięcie barku lewego albo prawego - tylko objawy nie występują od razu.

Wyznacznikiem ciąży pozamacicznej jest progesteron i źle rokująca beta, tj. beta najpierw przyrastać może prawidłowo a powiedzmy progesteron może być na poziomie 6. Później beta zaczyna też skakać a progesteron nie rośnie wcale.
W dodatku są objawy ciąży pozamacicznej takie jak plamienie na brązowo, ból po jednej stronie brzucha, dreszcze, ciągnięcie barku lewego albo prawego - tylko objawy nie występują od razu.
Dziękuję. To narazie chyba nic innego mi nie pozostaje jak czekać na rozwój wydarzeń. Nie rozumiem tylko dlaczego ten estradiol jest na stałym poziomie. Na dodatek przeszukałam fora i sprawdza się betę i progesteron a o estradiolu niewiele się pojawia gdy jest już ciąża, tylko przy staraniach.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry