reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Fałda nad blizna po cc

hoski

Zaciekawiona BB
Witam jestem tydzień po drugim cc, nad moją rana po cc jest fałd skóry , wygląda to bardzo nieestetycznie dodam że należę do bardzo szczupłych aktualnie ważę 48 kg więc nie jest to kwestia zgromadzonej po ciąży tkanki tłuszczowej , brzucha po ciąży już nie mam gdyby nie ta fałdka byłby płaski , czy to się wchłonie , czy miała któraś też taki problem odrazu po cc ?

reklama
Witam jestem tydzień po drugim cc, nad moją rana po cc jest fałd skóry , wygląda to bardzo nieestetycznie dodam że należę do bardzo szczupłych aktualnie ważę 48 kg więc nie jest to kwestia zgromadzonej po ciąży tkanki tłuszczowej , brzucha po ciąży już nie mam gdyby nie ta fałdka byłby płaski , czy to się wchłonie , czy miała któraś też taki problem odrazu po cc ?
Po miesiącu, może po dwóch nie było śladu. Ale pamiętam, jak dziś, ze musiałam podnosić fałdkę, żeby umyć bliznę🤣😂

Ta faldka moze powstac tez w wyniku szycia w srodku roznych warstw. Najlepiej udac sie do fizjoterapeuty uroginekologicznego, ktory pokaze, jak pracowac i z blizna, i z faldka. Ale to dopiero jak zdejma ci szwy i odpadna strupki.

Jestem już prawie 1,5 roku po cesarce i dalej mam takie zgrubienie. Byłam już u urofizjoterapeutki u mnie to bardzo długo trwa.

Ja tez jestem szczupła, ale po każdej cc miałam fałdkę niezależnie od tego kto mnie szył. Chodziłam na indibę i do fizjo, fałdka się zmniejszyła, ale nigdy nie zniknęła całkowicie i pewnie tak już zostanie.