Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Właśnie dzwoniłam do OPS i powiedzieli,że jeśli będe rodzić po 1 listopada to to zaświadczenie o opiece lekarskiej jest obowiązkowe a o położnej to faktycznie nieprawda.
Dla mnie te przepisy są chore
Jest wiele dziewczyn które nie wiedzą o ciąży do 10 tyg, ja się dowiedziałam w 8 ale zanim się dostałam do lekarza to byłam w 12, u mnie sprawa wygląda inaczej, bo mieszkam w Szkocji ale postanowiłam rodzić w Polsce. U lekarza w Polsce byłam w 16 tyg i nie wiem czy mi lekarz wystawi takie zaświadczenie.
ja slyszłam, że przedstawia sie karte ciazy, albo lekarz na podstawie swojej karty może tobie wypisać oświadczenie, że chodziłaś na badania, bo czasem później sie dostaje kartę ciąży, aj ciąże miałam zdiagnozowana w 5 tyg, a kartę dostałam w 8, ale mój mi mówił, że wszystko jeszcze wrazie czego wypisze, co będzie trzeba:-)
Spoko laski, pewnie i ta kje zlikwiduja do 1 stycznia i nie będziemy miały "problemu". Kurde nei dośc ze dają tak żałosną kwotę to jeszcze utrudniają. Ja mam w karcie wpisana wizyte z 5 tc, mimo, ze karte my założyła w 10.
Mi też się obiło o uszy , że od 1 stycznia ma wejść coś takiego, że jak na jednego członka rodziny przypada powyżej 500zł to nie dostaje becikowego. Więc jak ja zarabiam 600zł, mój mąż 1,500zł to łączna suma na 2 dorosłych i noworodka to 2100zł. I tą kwotę ja dzielę na 3 osoby (ja, mąż i dzidzia). Wychodzi po 700zł na osobę, więc ja już jestem burżuj i mi się nie należy !!