reklama

Fotelik samochodowy dla dziecka

U nas tez MaxiCosi CAbrioFix. Od momentu zabrania malego ze szpitala jezdzil w tym siodelku. Montowalam go do wozka czasem zeby bylo mi poreczniej gdzies go przeniesc - gondola za duza:) A teraz tez mamy MaxiCOsi Tobi. Ogolnie tez polecam te firme ze wzgledu na wyniki w crash testach.. ale nie wszystkie modele!!!

reklama
Ja używałam fotelika Xlander xcar i u nas dobrze się sprawdzał. Teraz mała jeździ w Maxi Cosi Tobi i też jestem zadowolona, siedzi wysoko, jest jej wygodnie. W drugim samochodzie mamy zamontowany Espiro Optima i w sumie też jest ok. Bardziej się rozkłada od tobi, jest taki jakby to określić rozleglejszy, bardziej kubełkowy.Świetny do spania w drodze.

Ja używałam fotelika Xlander xcar i u nas dobrze się sprawdzał. Teraz mała jeździ w Maxi Cosi Tobi i też jestem zadowolona, siedzi wysoko, jest jej wygodnie. W drugim samochodzie mamy zamontowany Espiro Optima i w sumie też jest ok. Bardziej się rozkłada od tobi, jest taki jakby to określić rozleglejszy, bardziej kubełkowy.Świetny do spania w drodze.

O fotelikach x-landera też słyszałam dobre opinie. Ja mam x-cara ale dla navingtona. Kupiony razem z wózkiem bo dla mnie było wazne montowanie fotelika własnie na ramie wozka(ze wzgledu na duzo podrózowania), wiec moim zdaniem to jest tez wazny element przy wyborze. U nas ten fotelik bardzo się sprawdził, naszej małej było bardzo wygodnie, przynajmniej głośno nie narzekała ;-) zaletą jest dodatkowa wkładka która stabilizuje dziecko, więc nie jezdzi ono po całytm foteliku.
Jeżeli teraz będzimy kupowac nastepny to prawdopodobnie recaro young, taki oglądałam ostatnio w sklepie Recaro Young Sport Asphalt / Grey Asphalt / Grey | Podróż | Foteliki samochodowe | grupa I-III ( 9-36kg) | Artykuły dziecięce - Akcesoria dla dzieci - Sklep Częstochowa

Swietny wybór. Maxi Cosi to uznana marka, jeszcze Recaro jest chwalony wśród mam, które znam. Swojego synka woziłam przez pierwsze miesiące życia właśnie w maxi Cosi, a jak podrósł to na większe przedziały wagowe zdecydowałam sie właśnie na Recaro.

A co myślicie drogie Mamy o Jane Montecarlo? w crash testach ma 4, mnie przekonuje rozszerzanym siedziskiem ( chce go używać od 9 kilo w przednią poduszką ochronną) i mam nadzieje stosować jak piszą do 36 kilo
czy któraś z Was ma taki? Jak sie sprawdza? Jest wygodny?
czy ocena 4 jest wystarczająca?

reklama
Mam fotelik maxi cosi ale model cabrio. Teraz zastanawiam się nad zakupem spacerówki tej firmy, w chicco mio właśnei. Ogólnie to chyba mogę bardzo mocno polecić te foteliki. Mnie na maxi cosi namówił kuzyn, podeslał mi link i jakoś szybko z męzem zdecydowaliśmy się na kupno. A jak jeszcze piszesz, że Pebble wygrywał w jakichś testach czy rankingach to tym bardziej masz potwierdzenie, że warto :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry