reklama

Fotelik samochodowy dla dziecka

reklama
My również chcieliśmy, żeby Bartek jeździł jak najdłużej w nosidełku, ale niestety już niedługo główka będzie wystawać za nosidełka, i dlatego chcemy kupić fotelik który nadal będzie montowany tyłem do kierunku jazdy.
Dziękuję za podpowiedź o fotelikach 0-18kg, teraz takiego poszukamy:-)

My też przymierzamy się do zakupu nowego fotelika samochodowego. Stary (przedział 0-13kg) robi się za mały, synek dosięga już główką do górnej krawędzi oparcia. Ale najgorzej jest z pasami. Ustawione na najwyższym poziomie, a i tak wychodzą z oparcia poniżej ramion...zsuwają się z ramionek i wcale nie trzymają. Synek ma 4,5 miesiąca, nie może jechać przodem do kierunku jazdy, bo to było by dla niego niebezpieczne, więc foteliki 9-18 kg odpadają. Zostają foteliki 0-18 kg. Zastanawiamy się nad takim.
FOTELIK GRACO JUNIOR MINI KOLEKCJA 2008 WYS GRATIS (463636509) - Aukcje internetowe Allegro
Bardzo podoba mi się w nim to, że dość mocno można go odchylić do tylu i dziecko jedzie w pozycji półleżącej. Co myślicie o tym foteliku? Może ktoś go używa?

Ostatnia edycja:
Hmmm... Pierwsze słyszę, że 4,5 miesięczne dziecko powinno jeździć przodem do kierunku jazdy :sorry2:, nie wiem kto Ci to powiedział.
Moja córcia też zalicza się do sporych dzieciaków, ale z fotelika 0-13 kg zrezygnowaliśmy dopiero ok. 9 miesiąca.
I pewnego dnia też się rozpędziłam, jakieś 2 miesiące temu, bo ona duża, bo to, bo tamto i kupiłam fotelik bez regulowanego oparcia. Za kilka dni plułam sobie w brodę, bo musiałam kupić kolejny fotelik, z regulowanym oparciem, bo moje dziecko zawsze w aucie zasypia i musi mu być wygodnie.
Więc ja bym na Twoim miejscu jeszcze trochę poczekała z decyzją :tak:

Mój synek kończy za kilka dni 9 miesięcy i postanowiliśmy mu kupić nowy fotelik 0-18kg. Sprawdza się znakomicie. Przede wszystkim ma regulowane pasy (3 poziomy) oraz regulowane oparcie, więc kiedy jedziemy w dłuższą trasę nie ma problemu ze snem. Montowany jest przodem do kierunku jazdy.

Termin mam dopiero na marzec :)) ale interesuje sie juz fotelikami. z doświadczenia co możecie mi doradzic? fotelik 0-13 czy od razu fotelik 0-18? i jeszcze zbieram opinie odnośnie tych fotelików w wózkach wielofunkcyjnych Nie wiem czy lepiej kupoic droższy wózek aby mial od razu dobry fotelik 0-13 czy oddzielnie kupic wozek i oddzielnie fotelik?

Justina84
ja kupiłam wózek razem z fotelikiem samochodowym 0-13kg, i nie narzekałam, ponieważ czasami nie musiałam brać całego wózka, wystarczyła rama i fotelik - choć szczerze powiem, że baaardzo mało z tej funkcji korzystałam, ale zawsze jakieś udogodnienie;-)
A ja tyle co już się naczytałam o fotelikach samochodowych, że już mnie po mału zaczyna głowa boleć;-) Gdybym miała kupować jeszcze raz fotelik, to napewno kupiłabym fotelik 0-18kg montowany tyłem do kierunku jazdy, przez cały okres użytkowania. Powiem Ci tak, mój brat mieszka w Szwecji i teraz przesiedli się na fotelik 9-18kg i byłam zdziwiona ze fotelik jest montowany tyłem do kierunku jazdy (bo u nas wkońcu są foteliki monotawane tylko przodem do kierunku jazdy), więc brat zaczął przysyłać mi różne artykuły na temat fotelików i nawet oglądam raz "Pytanie na śniadanie" gdzie tematem były właśnie foteliki samochodowe, poprostu masakra, i na koniec gościu powiedział jedno zdanie - "gdybym miał poleać jakiś fotelik to polecam szwedzkie foteliki monotwane tyłem do kierunku jazdy 9-18kg, które nie są dostępne jeszcze na naszym rynku". Dlatego też zaczęłam szukać takich fotelików, i z tego co wiem to jest jedna firma Besafe 0-18kg. Jeżeli jednak zdecydujesz się na fotelik to szukaj z system ISOFIX, te foteliki przytwierdzane są do kanapy samochodu, więc nie ma mowy o wypięciu się fotelika z pasów.
Acha, jeszcze jedno, nie kupuj foteklików MEGGY. One nie przeszły żadnych crash testów, przy zderzeniu fotelik wypina się z pasów i Maleństwo leci z całym fotelikiem na przednie siedzenie:szok:
Życzę powodzenia w wyborze fotelika:-)

Dziękuję Ci bardzo, właśnie znalazłam ISOFIX i on jest od 0-18. w takim razie czekam jeszcze chwilkę z zakupem :) aha, a czy te większe foteliki 0-18 maja taką rączkę do noszenia jak 0-13? ale chyba nie skoro sa montowane na stałe.. ;/

Witam wszystkich. Jestem nowa na forum więc prosze o wyrozumiałść i cierpliwość. Zastanawiam się nad zakupem fotelika samochodowego dla 3 miesięcznego dziecka,ale niestety nie wiem który będzie najbardziej odpowiedni,dlatego proszę o rade doświadczonych rodziców. Ta oferta wydaje mi sie dobra foteliki samochodowe - AMKO dla dzieci Co wy na to?? Wie ktoś coś na temat tego sklepu?? Proszę o pomoc i Dziękuje:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry