Justina84
ja kupiłam wózek razem z fotelikiem samochodowym 0-13kg, i nie narzekałam, ponieważ czasami nie musiałam brać całego wózka, wystarczyła rama i fotelik - choć szczerze powiem, że baaardzo mało z tej funkcji korzystałam, ale zawsze jakieś udogodnienie;-)
A ja tyle co już się naczytałam o fotelikach samochodowych, że już mnie po mału zaczyna głowa boleć;-) Gdybym miała kupować jeszcze raz fotelik, to napewno kupiłabym fotelik 0-18kg montowany tyłem do kierunku jazdy, przez cały okres użytkowania. Powiem Ci tak, mój brat mieszka w Szwecji i teraz przesiedli się na fotelik 9-18kg i byłam zdziwiona ze fotelik jest montowany tyłem do kierunku jazdy (bo u nas wkońcu są foteliki monotawane tylko przodem do kierunku jazdy), więc brat zaczął przysyłać mi różne artykuły na temat fotelików i nawet oglądam raz "Pytanie na śniadanie" gdzie tematem były właśnie foteliki samochodowe, poprostu masakra, i na koniec gościu powiedział jedno zdanie - "gdybym miał poleać jakiś fotelik to polecam szwedzkie foteliki monotwane tyłem do kierunku jazdy 9-18kg, które nie są dostępne jeszcze na naszym rynku". Dlatego też zaczęłam szukać takich fotelików, i z tego co wiem to jest jedna firma Besafe 0-18kg. Jeżeli jednak zdecydujesz się na fotelik to szukaj z system ISOFIX, te foteliki przytwierdzane są do kanapy samochodu, więc nie ma mowy o wypięciu się fotelika z pasów.
Acha, jeszcze jedno, nie kupuj foteklików MEGGY. One nie przeszły żadnych crash testów, przy zderzeniu fotelik wypina się z pasów i Maleństwo leci z całym fotelikiem na przednie siedzenie

Życzę powodzenia w wyborze fotelika:-)