• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Fotelik samochodowy

Poza tym jak zobaczycie na żywo tobiego i recaro young to niestety tobi wypada blado przy tym drugim. Mnie to bardzo zdziwiło, bo zawsze miałam dobre zdanie o maxi cosi.

Recaro ma pewnie odjęty punkt za to, że jest fotelikiem dla trzech grup wagowo-wiekowych, a ADAC takich rozwiązań nigdy nie popierał (jak prześledzicie testy to Wam wyjdzie). W ogóle te testy są troszkę podejrzane, jak dla mnie:baffled: Oglądałam na żywo foteliki, które wg nich zajmują najwyższe miejsca i wyglądają dziwnie, nie są sztywne, z dzwinych materiałów. I oczywiście zawsze najdroższe.
Poza tym zawsze wygrywają foteliki z systemem ISOFIX, co jest oczywiście że są o wiele stabilniejsze od tych mocowanych samymi pasami.
Jak prześledziliśmy z małżem testy, a potem obejrzeliśmy większość z tych fotelików na żywo, to mamy dziwne odczucia - tym bardziej, jak sprzedawca nam poopowiadał o ilości reklamacji niektórych z nich.

Żeby z tymi testami nie było przypadkiem tak, jak z pozytywną opinią Instytutu Matki i Dziecka!

reklama
w ADAC badany był tylko model strat, nie znalazłam young - a one się mocno różnią

tak jak patrzyłam na konstrukcję tych 9-36 a tych 15-36 to ta 9-36 jest mniej stabilna mocniej "rozwijana w rórę" gdyby nie kasa to wolałabym kupić taki do 18 i potem 15-36

ale koszty mnie powalają - do kitu

jeszcze mogę nie dawać jeść Batkowi to mu na rok wystarczy :P

w ADAC badany był tylko model strat, nie znalazłam young - a one się mocno różnią

tak jak patrzyłam na konstrukcję tych 9-36 a tych 15-36 to ta 9-36 jest mniej stabilna mocniej "rozwijana w rórę" gdyby nie kasa to wolałabym kupić taki do 18 i potem 15-36

ale koszty mnie powalają - do kitu

jeszcze mogę nie dawać jeść Batkowi to mu na rok wystarczy :P

Azik - recaro to własnie było badane zerknij
Storchenmhle Starlight SP

to jest inaczej nazwane w tym teście ..ale to recaro o którym Ivka pisze

azik widziałaś recaro na żywo czy w necie?

My widzieliśmy ten 9-36 i 15-36 w realu i różnią się wkładkami wewnętrznymi i tym, że 9-36 ma rozsuwany zagłówek, a 15-36 ma go na stałe.

Akurat z tym rozsuwanym zagłówkiem to wg mnie dobra sprawa - rośnie razem z dzieckiem.

Ten 15-36 nie ma już wewnętrznych pasów, ma pompowaną powietrzem poduszkę pod głową i... słuchawki w bokach zagłówka.

Stabilne są obydwa tak samo, tak samo zapina się je do pasów samochodowych - w sensie w tym samym systemie, bo ten większy ma tych zapięć do pasów mniej.

Oglądałam też chicco max-3s 9-36 -który niby tak rewelacyjnie w testach wypada. Nie dość, że koszmarnie wygląda to jeszcze materiał i wykonanie skorupy jest po prostu krytyczne :baffled: Wg sprzedawcy, z którym rozmawialiśmy, jest na dodatek bardzo często reklamowany :baffled:

dzięki :)

gwiazdki po niemiecku jeszcze przeczytam ale reszta mnie przerasta :P

� Durchschnittliche Belastungswerte im Front- und Seitencrash
� Der Kindersitz lässt sich nicht besonders fest mit dem Fahrzeug verbinden

co to znaczy? (to z minusów w bezpiecze4ństwie)

My widzieliśmy ten 9-36 i 15-36 w realu i różnią się wkładkami wewnętrznymi i tym, że 9-36 ma rozsuwany zagłówek, a 15-36 ma go na stałe.

no właśnie że mają jeszcze jeden dodatkowy element ruchomy (nie mówię o recaro 15-36 bo tego w realu nie widziałam)

pan ze sklepu na to zwracał uwagę, aczkolwiek wtedy nie było tu jeszcze recaro 9-36 (bo zastanawiam sie jak kupowałam rok temu dla Piortka)

kurcze jak Ty to znalazłaś ja nadal tylko tego widzę:
ADAC-Kindersitztest 2007

s.gif

RECARO Start

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć