reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

Anah sporo już napisała.
Ja jestem w szoku po przeczytaniu tego tekstu o alergii.:szok::szok::szok::szok:
A gdyby dziecko rzeczywiście spuchło?
To co wtedy?
Czy rehabilitant pomyślał jakie mogą być tego skutki?
Myślę ,że nie.:no::baffled::baffled:
Dziewczynki przyznam się Wam ,że to ja podsunęłam ten post z Dogo dla Anah.
Anah to jedna z najlepszych specjalistek w tej dziedzinie w Polsce.:tak:;-):-):-)
(Anah wybacz ,że się Tobą chwalę .)
Za chwilkę założę osobny wątek o dogo i tam będziecie wypytywać Anah o szczegóły.
Ja powiem od siebie .
Z każdym dzieckiem pracuję inaczej,bo każde po trosze czego innego potrzebuje.
Wywiad ,zaufanie i kontakt to podstawa ,a potem dopiero reszta....
pozdrawiam.

Edit:
Gdzie założyć taki wątek?
A może któraś z mam zainteresowanych założy i podeśle tu linka?
Jakoś nie mogę podpasować odpowiadającej kategorii do terapii wspomagającej.

Ostatnia edycja:
reklama
a jak sprawdzacie czy dziecko nie ma alergii??? jesli z wywiadu wynika ze dziecko z psem nigdy kontaktu nie mialo...
zalecacie zrobienie testów???
poza tym to spuchnięcie to jest dość skrajny przypadek... ale często ludzie reagują katarem, kaszlem, kichaniem, łzawieniem oczu...`

moja młoda 7.10. bedzie miala kontakt ze szczeniaczkami (moze jakiś dorosly pisiak tez sie trafi) - mam nadzieję ze obędzie sie bez strat w inwentarzu ludzkim i psim ;-) - zaznaczam ze to nie dogoterapia a najwyklejszy przegląd miotu w Zwiazku Kynologicznym :-)

edit: jak juz powstanie watek dogoterapii to moze przeniesiemy posty tam zeby Franiowego nie zasmiecac ;-)

AS, nooo eeee dzięki, a już sobie myślałam, że tak lajtowo tu sobie popiszę, a Ty mi tak podniosłaś poprzeczkę...Tak, czekamy więc na założenie nowego wątku.

Dziewczyny, ja się bardzo ciesze że wywiązała się taka dyskusja i że powstanie ten wątek, tym bardziej ze będzie prowadzony przez dwie bardzo fachowe osoby:)
Owszem poczułam się na początku atakowana. Najbardziej zabolało mnie to, że nikt z obecnych w sali terapeutów nie reagował a tu postawiona została MI lista zarzutów.. Cieszę się jednak bardzo, że nas wkrótce uświadomicie.
Ponieważ w tym tygodniu będe jeszcze rozmawiała z 1 lub 2 dogot., to napiszcie mi jeszcze tylko prosze tutaj na co zwrócić uwagę, jakie pytanie zadać, żeby dokonac dobrego wyboru. Nie chce by moje dziecko trafiło w niewłaściwe ręce. Jak wczesniej pisałam już dwukrotnie trafiliśmy na osoby niewłaściwe w swoim zawodzie i Franek skutki tego odczuwa do dziś..

MamoFraniowa, rozumiem, że mogłaś tak się poczuć, jestem czasami szorstka w wypowiedziach (atak nie był zamiarem)
Poproś o scenariusze 4 kolejnych zajęć z opracowanymi celami, sposobami realizacji (forma zajęć: co, jak, jak długo) i spodziewane efekty. Dopytaj o kwalifikacje: wykształcenie podstawowe i te kwalifikujące do pracy z dziećmi i w dogo, o dotychczasowe doświadczenie, może rekomendacje.Jeżeli ta osoba jest związana z fundacją czy stowarzyszeniem - przyjrzyj się działalności - przewertuj stronę. jeżeli coś wzbudzi twoje wątpliwości - pytaj. I śmiało : to Twoje dziecko i zasługuje na wszystko, co najlepsze. Nie pozwól, by tak odpowiedzialnego zadania, jak stymulacja rozwoju i terapia twojego dziecka podejmowała się osoba bez odpowiednich kompetencji.

FraniowaMamo to wszystko już wiesz o co na początek trzeba wypytać .:tak::-):-)
Anah hmm... Ty dla mnie w dogoterapii to jak guru dosłownie.:tak:;-):-):-)

Chciałam założyć wątek o dogo i nigdzie ,gdzie to by pasowało nie mogę założyć nowego tematu.:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Franiowa mamo ,a może Ty załóż taki wątek ,a my z Anah tam nieraz coś Wam podpowiemy,zasugerujemy...:sorry2::sorry2:
Ewentualnie zasugeruj w jaki dziale chciałabyś to widzieć ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry