reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

Już pisałam w wątku Paulinki, napiszę też u Frania - wreszcie doszło do spotkania naszych forumowych małych "gwiazdeczek". Zdjęcia świetne, nieźle się uśmiałam z komentarzy ;-) Widać, że dzieci dobrze się bawiły, choć każde ma swoj charakterek.
Widzę, że festyn też się udał. Z własnego dzieciństwa pamiętam podobny festyn chyba był przy lotnisku i wsiadałam do samolotów. Tylko byłam chyba jednak nieco starsza.
Z tym hotelem to bez komentarza...Chyba właściciel powinien zapewnić ciszę nocną, ale wiadomo że kieruje się zyskiem - jakby napisał "wynajmujemy pokoje ale 22-6 ma być cisza" to pewnie obniżyłoby atrakcyjność oferty i zarobki by spadły. A jeszcze regulamin a jego respektowanie...Mam nadzieję że jakoś przetrwacie i życzę samych spokojniejszych wycieczek za ścianą.

reklama
No to opowiem kolejny krwisty kawałek z dzisiejszego dnia.
Dzis Franiu był nagrywany przez TVN, a doszło do tego tak:
Robili zdjęcia do programu o dzieciach, które maja problemy z rączkami, Wpadała pani reporterka i mówi: ale dajcie mi tu najlepiej jakies dziecko bez rączki lub bez paluszków, albo z wykręcona rączką..:szok: Tja... Na to jeden z chlopców (ok 15 lat), podniósł rękę i mówi: to ja chyba się nadam bo mi ręka zwisa (po czym zaprezentował zwis ręki). Odpowiedż brzmiała: Nie, ty sie nie nadajesz bo po wypadku jesteś, nam potrzeba wad wrodzonych:szok: No i zaczęło się poszukiwanie..Franus akurat siedział przy stoliku i gmerał w kaszy mannie (mannej??), więc go nakrecili, ale nie wiem czy go nie wytną. W końcu...ma wszystkie paluszki:baffled:
Kurcze..scena jak z Monty Pytona..

Zaproponowałam pani reporterce, żeby zrobili reportaż o poziomie rehabilitacji i terapii wszelakich w naszym powiecie. Tylko...nie mieliby czego kręcic..

joanna ma rację, szukają sensacji. A to ich podejście do dzieci???? Kurcze, troche subtelności!!!!:wściekła/y:Co za pacany!!!

Franiowa współczuje Wam sąsiedztwa... byle do niedzieli...!
A teraz jeden z moich ulubinych elementów wątku - zdjęcia!!!:-) Przecudowne!!! Musze powiedzieć, że Franiu i Paulinka pasują do siebie-przynajmniej wizualnie, bo z charakteru to wiadomo chłop i kobita to jak ogień i woda-musi być "ciekawie";-)
Widzę, że Franiu ma tak samo fascynuje się samochodami jak Kuba. Gdy wracam z pracy nie słyszę "mama" tylko "brummm, brummmmiii" -bo mam klucze z auta w ręce. Rowerem na spacery nie chce jeżdzić tylko autem tyłek by woził... Ach ci mężczyźni...;-)

Mam dobre wieści:-)
Wczorajszy dzień kosztował mnie tyle nerwów przed wizytą u pani psycholog (szczególnie po tel od naszej dr z IMiDz, ze pani psycholog jest b surowa w ocenie i żebym sie psych odpowiednio nastawiła, bo wie że będe przezywa jej ewentualne zastrzeżenia w stosunku do Frania, więc przed wizytą mało nie zeszłam:zawstydzona/y:). Wizyta trwała 2 godz. Pani psycholog (psych kliniczna) najpierw obserwowała bacznie Frania jak eksploruje otoczenie, jak się zachowuje, potem podsuwała mu zabawki, dawała zadania itd. A na koniec usłyszałam:
- Prooooszę panią, to była dla mnie prawdziwa przyjemność :)tak:) Franiu! Ty tyle przeszedłeś a jesteś po prostu cudowny!
I dalej że fantastycznie bawi się zabawkami, rewelacyjnie eksploruje otoczenie, jest komunikatywny, kreatywny, pogodny, ciekawski itd:tak: I że pod względem rozwoju poznawczego absolutnie jest w normie - pomiędzy wiekiem urodzeniowym a korygowanym:tak: P psych powiedziała, ze często trafiają do niej dzieci w tym wieku czy starsze, po mniejszych przejściach, a pomóc im własciwie już nie można.. Nie ma jak..Za późno.. Pani psycholog zaznaczyła, że oczywiście nie może mi zagwarantowac na 100%, że jeszcze nic nie wyjdzie, ale na tę chwile wszystko jest super:tak: Kolejna wizyta za 5-6 mies. Opinię dostanę pocztą do domu.
Byłam tak szczęśliwa, ze mało się nie popłakałam.. Jeszcze te nerwy, emocje:zawstydzona/y: Po powrocie do hotelu padłam jakby ktoś mi wtyczkę wyciągnął:-) Syniu jednak już po godzinie obudził mnie na karmienie. Litości nie zna;-)

Mamy ogromne szczęście z Franiem..że tak cudownie odpowiada na wszystkie nasze wysiłki, że..jest jaki jest:tak:
Jutro rano powrót do domu.

Ostatnia edycja:
Kochanie, bardzo się cieszę, że takie dobre wieści wieziesz do domu, do swoich :):) A Franiu...cud chłopak ale umówmy się, gdyby nie Twoja ciągła walka o niego i dla niego pewnie byłoby zbyt późno...To Twoja zasługa Aga, że Twój syn każdego dnia robi krok do przodu i każdego dnia rozwija się szybko nadrabiając pewne luki. Dzięki Tobie on jest jaki jest i jest tu gdzie jest.

Boże jak się cieszę. Wracajcie spokojnie, Nat i R czekają na Was:):) ależ będzie radość :) super!!!

reklama
Do góry