reklama
O
ona_23
Gość
Ostatnio wzielo mnie coś na soczewicę. Zrobilam zupę, jesli ktoras nie jadla do polecam! masa zelaza i bardzo zdrowa.
30dag soczewicy, ja mialam zieloną na 3litry wody, gotować z zielem angielskim i lisciem laurowym, mozna dodac kostkę rosolową jak ktos chcę. To sie gotuje, co jakis czas sprawdzajac czy jest miękka.
2 nieduze cebule pokroic i podsmażyć, 2duze marchewki zetrzec na tarce z duzymi oczkami,dodac do cebuli, podsmazac dalej.
jak juz soczewica bedzie miękka, dodajemy cebulę z marchwią, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. To ma sobie pykać na malym ogniu przez jakieś 15min zeby doszla do siebie.
Ja ją zmiksowalam na papkę.
mniam
30dag soczewicy, ja mialam zieloną na 3litry wody, gotować z zielem angielskim i lisciem laurowym, mozna dodac kostkę rosolową jak ktos chcę. To sie gotuje, co jakis czas sprawdzajac czy jest miękka.
2 nieduze cebule pokroic i podsmażyć, 2duze marchewki zetrzec na tarce z duzymi oczkami,dodac do cebuli, podsmazac dalej.
jak juz soczewica bedzie miękka, dodajemy cebulę z marchwią, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. To ma sobie pykać na malym ogniu przez jakieś 15min zeby doszla do siebie.
Ja ją zmiksowalam na papkę.
mniam
Podziel się: