• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Galeria naszych brzuszków ;)

To ja do Ciebie karzełkiem jestem :-D Mam 164 cm , może dlatego , bo brzuszek mam większy i to sporo:tak:

Jakim tak karzełkiem?? 164 cm to u kobiet bardzo słuszny wzrost :)
Jak widać każda z nas ma inną budowę i ciężko porównywać obwody tak bez kontekstu.
A najważniejsze, żeby dzidzie w brzuszkach dobrze się czuły i zdrowo donosiły sie do maja/czerwca :)

reklama
SARA - trochę mnie przeraża to rozebranie się takiej... wierzę, że zrzucę to wszystko, ale na to potrzeba czasu. Z Natką jak wyszłam to już byłam szczupła, ale to było po 3 m-cach. Teraz to już nie te lata :-).

Dziewczyny właśnie zmierzyłam sobie obwód brzucha :szok::szok::szok: teraz ma 97cm, więc wieczorem będzie grubo ponad 100cm.
Przed ciążą miałam ok. 65cm, więc bez komentarza.
Nie pamiętam jaki miałam obwód z Natalką, ale brzuch też był ogromny.

Dziewczyny mam pytanie z jakich stron dodajecie zdjęcia bo ja bym chciała coś wrzucić ale jakaś atechniczne
Rano mierzyłam obwód to było 79-80 a wczoraj wieczorem +3, w sumie jestem niska 160, a wydaje mi się że brzuszek jest juz zaokraglony i widoczny. Ale jak ja bym miała większy to bym wyglądała jak beczka, mi dużo kg chyba idzie w twarz, nogi, ręce- bede miała łapy jak drwal, już niedługo będe musiała obrączke zaciągnąć.
anusia- mi to sie wydaje ze mój brzuch jest podobny do Twojego, moze ciut mniejszy

no właśnie mnie też przeraża to rozebranie sie w lato po porodzie :baffled: kurczę małego rodziłam w listopadzie i była juz wtedy sroga zima więc kurta zimowa i heja a teraz sukienka ????????:baffled::cool: ja też będę zakładać pas poporodowy bo wtedy brzuszek ładnie wraca do formy tylko nie wiem czy sie w nim nie upiekę w 30 stopniach :sorry2:i jeszcze jak to będzie z wyciekajacym mlekiem bo jakby mi sie takie plamy na koszulce przydarzyły w miejscu publicznym to bym sie spaliła ze wstydu :shocked2::dry: wiecie jeszcze troche daleko do tego a mnie to juz spędza sen z powiek jak to będzie a znajome które rodziły w lato wala do mnie tekstami : no współczuje w tym upale rodzic itp no fajnie ludzie to wiedzą jak człowieka pocieszyć :baffled::cool:

a co do obwodu brzuszka dziewczyny wy wszystkie przed setką ????????? ja wieczorem juz przekraczam 100 w pępku mam 102 :szok: a brzuszek mam porównywalny do waszych :baffled: mam 164 cm nie chcę wiedzieć ile będzie w czerwcu :baffled::szok: < płacz >

teri- z tymi pasami poporodowymi to trzeba uważać- po cesarce tak ale nie cały czas aż rana się wygoji, na noc lepiej nie zakładać chyba że trzeba czesto do dziecka wstawać , po sn. lepiej nie używać- one osłabiają mięśnie i powtót do formy sie moze znacznie wydłuzyć, mięśnie muszą mieć bodziec by wróciło w nich napięcie

Motylek, Anusia - piękne brzuszki.

Ja mojego jeszcze nie mierzyłam. W I ciąży przed porodem miałam 110 i wydawało mi się to bardzo dużo !
Boję się zmierzyć :)
W sumie wyjściowe byłyby obwody z przed ciąży.
Przed I miałam 62 cm więc przybyło mi pół metra :)
Muszę kupić dziś miarę i się zmierzyć :)

reklama
I jednak i ja się zmierzyłam - 88cm przy pępku, wzrost 158cm. A to dopiero 16 tydz. Zdjęcie wrzucę po wynikach z amnio, choć pełna optymizmu po badaniu, czasem wolę uważać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry