Witam serdecznie wszystkie Forumowiczki:-)
Jestem tu nowa i zwracam się do Was o pomoc.
Jestem w 9 tygodniu i muszę poszukać lekarza, który poprowadzi moją ciążę. Czy mogłybyście mi kogoś polecić?
Cztery lata chodziłam prywatnie do dr Smolińskiego. Jednak po ostatniej wizycie postanowiłam Go zmienić.
Przeczytałam gdzieś, że najlepiej jest u dr Jarosza na Krzyckiej. Pierwszy wolny termin jaki mają to 24 sierpień, a wizyta kosztuje w granicach 140 - 180zł. To bardzo dużo jak dla mnie, gdyż jestem samotna i nie będzie mnie stać, aby co miesiąc tyle wydawać na ginekologa.
Nie chcę pójść na kasę chorych, bo mam niemiłe doświadczenia.
Ostatnio chciałam zaoszczędzić i trafiłam do dr Gruszeckiego, który pracuje na Podwalu. Za wizytę zapłaciłam 5 zł. Początkowo nie chciał mnie przyjąć, bo powiedział, że ma swoje stałe pacjentki i nowych nie potrzebuje, a gdy mnie zbadał to rzekł

"ja tu nic nie widzę, pani nie jest w ciąży, pani poroniła, ale niech pani nie ryczy". Po mojej namowie, aby wykonał jeszcze raz badanie powiedział "no niech już pani przestanie ryczeć, ciąża jest i to nawet żywa".
Tak więc nie mam zamiaru więcej płakać i niepotrzebnie się stresować

i wolę zapłacić za wizytę i być pewna, że zostanę należycie potraktowana i rzetelnie zbadana.
Proszę Was, abyście poleciły mi jakiegoś dobrego ginekologa (dobrze by było, gdyby robił usg).
I mam pytanie - czy słyszałyście coś o dr Janie Korzeniewskim?
Z góry dziękuję za pomoc.:-)