reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ginekolodzy,położnicy,położne

Co do badań, to na toxoplazmozę (na różyczkę to nie wiem) nie robią na fundusz, trzeba sobie prywatnie pójść niestety. Zazwyczaj jak pójdziesz do laboratorium w przychodni, to powinny tam być gdzieś wypisane badania, które "przysługują" na ubezpieczenie.
Ja chodzę do gina z NFZ w przychodni na Biskupinie i jestem zadowolona. Lekarz nazywa się Nadim Sleiman i z tego, co ostatnio się dowiedziałam, to pracuje on też na Dyrekcyjnej na porodówce, więc chyba tam się zdecyduję rodzić jednak. Co do prowadzenia ciąży, to ja o nic takiego nie pytałam, kartę ciąży sam z siebie założył na drugiej wizycie (pierwszą miałam w 9tc, drugą w 12tc).

pozdrawiam

Tak pracuje na porodówce na Dyrekcyjnej i był przy moim porodzie :-) Trzymał mnie za rękę i mówił żebym się nie denerwowała :-D bardzo sympatyczny facet jaki lekarz ciężko mi powiedzieć bo mnie nie leczył.

Ja polecam dr. Floriańskiego. Naprawdę bardzo dobry lekarza z doskonałym podejściem do pacjentki i świetnie prowadził moja ciąże a była od samego początku zagrożona i uspokajał mnie przy wszystkich nerwowych sytuacjach a gdy było źle po prostu to mówił i radził co robić. Był dostępny 24h na dobę i odpowiadał na każde najgłupsze nawet pytanie. Wyleczył u mnie również moje zaburzenia hormonalne przed ciążą. Naprawdę bardzo polecam.

reklama
Zgadzam się z Gosiaczekkkkk.Usg 3 D jest głównie po to żeby rodzicom było fajnie :) że widzą już buźkę małego człowieczka :)Jak ktoś nie dysponuje nadmiarem pieniędzy-niech sobie podaruje. jeśli chodzi o fachowca od usg to we wrocławiu wybitni są dr Pawluk i dr Fuchs

niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży i spędziłam 2 dni przeszukując neta pod kątem opinii o wrocławskich ginekologach. w końcu zarejestrowałam się do dr Papieża, miał dużo pozytywnych opinii. idę 29.12, dam Wam znać jak wrażenia. myślałam też o dr Saczko, ale do niego jakoś mega trudno się dostać. a Wy znacie tych dwóch panów?

niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży i spędziłam 2 dni przeszukując neta pod kątem opinii o wrocławskich ginekologach. w końcu zarejestrowałam się do dr Papieża, miał dużo pozytywnych opinii. idę 29.12, dam Wam znać jak wrażenia. myślałam też o dr Saczko, ale do niego jakoś mega trudno się dostać. a Wy znacie tych dwóch panów?

ja nie znam, a u wielu wrocławskich byłam...
gdzie oni przyjmują?

cześć dziewczyny:)
polecam przychodnię Eskulap na Bulwarze Ikara. Chodzę tam od połowy września, ciąże prowadzi mi lek. Pyszkowka-Moczulewska. USG przy każdej wizycie, rozmawiamy tak długo, aż skończę pytać i narzekać;) To moja pierwsza ciąża, więc nie mam porównania i nie wiem, co by było w razie jakichś komplikacji, ale póki co jestem zadowolona;)
Mieszkam we Wro od niedawna i wiadomość o ciąży pod koniec lata wymusiła szybkie poszukiwania lekarza-chciałam na NFZ, żeby nie płacić chociaż za podstawowe badania.
Eskulap poleciła koleżanka. Chyba większość lekarzy przyjmujących tam to kobiety i o ile do tej pory miałam same złe doświadczenia z paniami w tym zawodzie, bardzo miło się rozczarowałam:)

Hej za podstawowe badania nie musisz płacić chodzac prywatnie, wystarczy, ze po wizycie u ginekologa pojdziez do lekarza podstawoej opieki zdrowotnej.
od tego są żeby zlecać, więc na morfologie i mocz może zlecić.

Jestem juz w 19 tygodniu, ale chcialabym zmienic mojego lekarza prowadzacego na takiego, ktory pracuje w szpitalu. Wybralam Brochow. Myslalam o doktorze Saczko, ale w Medicoverze w ogole nie mozna sie do niego dostac. Wiem, ze przyjmuje tez w NZOZ Gaja. Orientujecie sie moze, jakie tam sa warunki, czy jest USG? A moze doktor przyjmuje gdzies jeszcze?
Ewentualnie jakiego innego lekarza prowadzacego z Brochowa mozecie polecic?

Z gory dziekuje za wszystkie informacje.

do drSaczko najlepiej zadzwonic osobiscie-numer podany jest na stronce
znany lekarz.pl . Na Gaju przyjmuje w poniedzialki i najlepiej dzwonic w poniedzialek z rana. Tam co prawda wizyty na NFZ, ale warunkow specjalnych nie ma:no: USG z tego co wiem, tez nie.

Świetnym specjalistą od USG jest dr Jaworowski- przyjmuje na Joanitów.Szczerze polecam. Ja chodziłam do niego na 3d, badanie baardzo dokładne, byłam w 13,20 i 30 tygodniu i za każdym razem badanie trwało ok 30-40min, mnóstwo zdjęć i dokładny opis. Uważam, że warto wydać 120zł i mieć pewność, że jest wszystko ok.
Do prowadzenia całej ciąży nie polecam, ma gabinet w Oleśnicy i od koleżanki wiem, że straszny syf.Ale specjalistą od USG jest naprawdę świetnym.
Moją ciążę prowadzi dr Dobryszycka i też mogę ją polecić.

reklama
ja będę powtarzać jak mantrę, polecam doktora Grzegorza Myszczyszyna z Laser Twon. Prowadzi moją drugą ciążę i dzięki niemu jestem jeszcze w ciąży. Pierwszą prowadził dr Saczko i nie poleciłabym go. Być może jestem nieobiektywna, bo pierwszą dzidzię straciłam. Ale widzę różnicę w podejściu, gdy pojawiają się problemy.

Do góry