reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ginekolodzy,położnicy,położne

Witam,
kilka dni temu zrobiłam test i okazało się,że.... wyszły 2 kreski. Tak! Jestem w ciąży... Troche czasu zajęło mi oswojenie się z tą myślą. Teraz szukam dobrego lekarza we wroclawiu czy ktoś może mi pomóc? Bede bardzo wdzieczna. Jestem bardzo młoda i nawet nie wiem na co mam zwrocic uwage wybierając takiego lekarza.

reklama
Witam,
wiecie może ile mniej wiecej kosztuje wizyta w eskulapie? i czy faktycznie przyjmuja na nfz? ja chodziłam cały czas do dr Pajtasz na Łowiecką. Jednak od niedawna miejsc nawet na prywatna wizyte nie ma i czeka sie na nia od 3-4 miesięcy. Kilka dni temu zobaczyłam na teście 2 kreski i niestety nie moge tyle czekać. Pomóżcie.

i jeszcze pytanie co to znaczy tani :-) u mojej ostatnio wizyta to koszt 70 zl, a myślę, ze teraz już będzie więcej ( od mojej ostatniej wisyty minęło 1,5 roku)...ale mnie się nie chciało użerać z NFZ-owskimi terminami :| od testu do wolnego terminu miesiąc :| np. o USG nie wspominając...
Moja dr pracuje tak jak Blok na klinikach...więc podobna szkoła...bo szkolił ich ten sam człowiek, tylko, że mi zależało na kobiecie...:-) takie mam skrzywienie...

Po pierwsze, jeżeli na pierwszej wyzycie u kogo kolwiek poczujesz opór w wyjaśnianiu Ci choc by błachych spraw to jest to juz cos alarmującego, że taki lekarz będzie odwalał robotę i tyle. Ja swoją dr wybrałam ze względu na to iż miałam problemy z torbiela na jajniku a jest ona zarazem lekarzem ginekologi operacyjnej, i miała robic mi Cesarkę, więc totakie małę wskazanie, że jak miałam iść pod nóż to nie do kogoś obcego tylko do niej :-)

Ostatnia edycja:
Zgadzam się z przedmówczynią: Ginekolog musi pasować. Zależy też czy Ci zależy na lekarzu który pracuje w szpitalu czy też nie.
Ja chodziłam do dr. Kucharskiego. Mi odpowiadał. Rok temu wizyta kosztowała 80zł. On przyjmuje w poliklinice na grobli jak i większość personelu z Brochowa. Ja w ciąży chodziłam co miesiąc do lekarza, do tego co miesiąc badania krwi i mocz, co też kosztuje, 4 USG po 90zł i na końcówce wizyta co tydzień- ok 3 i do każdej wizyty ktg 30zł, chyba że masz to gdzie zrobić za darmo, no i w 37 tyg wymaz na paciorkowca ok 70zł. To są koszta na przełom 2008/2009 z przebiegu ciąży. Ale nie licząc początkowych badań. Także to wszystko zależy.
Pozdrawiam i Gratuluję!

Zgadzam się z przedmówczynią: Ginekolog musi pasować. Zależy też czy Ci zależy na lekarzu który pracuje w szpitalu czy też nie.
Ja chodziłam do dr. Kucharskiego. Mi odpowiadał. Rok temu wizyta kosztowała 80zł. On przyjmuje w poliklinice na grobli jak i większość personelu z Brochowa. Ja w ciąży chodziłam co miesiąc do lekarza, do tego co miesiąc badania krwi i mocz, co też kosztuje, 4 USG po 90zł i na końcówce wizyta co tydzień- ok 3 i do każdej wizyty ktg 30zł, chyba że masz to gdzie zrobić za darmo, no i w 37 tyg wymaz na paciorkowca ok 70zł. To są koszta na przełom 2008/2009 z przebiegu ciąży. Ale nie licząc początkowych badań. Także to wszystko zależy.
Pozdrawiam i Gratuluję!

Straszne "zdzierstwo"...lekarz pracujący na Brochowie ma możliwość robienia KTG bezpłatnie w szpitalu zamiast na prywatnej wizycie...a posiew na paciorkowca kosztuje 35zł...zostawia się w Diagnostyce na Brochowie...

Tego nie wiem ponieważ robiłam ktg bezpośrednio przed wizytą a na paciorkowca miałam wymaz.
Poza tym to już było. Faktem jest iż na takie "zdzierstwo" można się natknąć.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry