• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ginoring założony za wcześnie?

karolyn1987

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny. Po 2 letniej przerwie wracam do stosowania antykoncepcji hormonalnej. Mój ginekolog namówił mnie na pierścień ginoring. Mam tylko problem. Wczoraj wieczorem dostałam delikatnego plamienia i będąc pewna że okres się rozhula w nocy założyłam pierścień o 21. Jednak w nocy nie było większego krwawienia a nawet plamienie było bardzo małe. Obecnie dalej jest bardzo skąpe (delikatnie przybrudzona wkładka) :/ . Czy założyłam go za wcześnie? Powinnam się teraz dodatkowo zabezpieczać?

reklama
A to plamienie wystąpiło w terminie miesiączki? Jeśli tak to spokojnie, ja na ringu czasami nie miałam krwawień miesiączkowych wcale. Organizm mógł tak zareagować. Jeśli bardzo się niepokoi sz możesz stosować dodatkowe zabezpieczenie przez pierwszy tydzień.

Czyli wszystko jest w porządku. Organizm tak zareagował na hormony zawarte w ringu. W tym przypadku działanie antykoncepcyjne jest natychmiastowe, ale tak jak wspomniałam jeśli masz obawy przez pierwszy tydzień możesz stosować dodatkowe zabezpieczenie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry