reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

dzien dobry
marzenka ale niespodzianka z samego rana:-)
owca mi chyba cos wyrosly ale ja je tak dawno robilam, ze juz smaku nie pamietam:-D
a do szkoly wszyscy jak jeden maz 2 stycznie ale u nas w lubuskiem od 14 stycznia 2 tyg ferii zimowych:-)

reklama
Hejka

marzenka fajnie, że prezencik dla Ciebie już przyszedł.:-)
megi nie świruj tam :) dasz radę . Fajnie, że masz dwójkę, bo przynajmniej mogą razem coś tam porobić:tak:
Owieczka najważniejsze, że paszteciki dobre w smaku, reszta się nie liczy:-p Bardzo długo mają wolne u Was dzieciaki. A wakacje mają normalnie 2 miesiące, czy krócej?|
Ciasteczko moja mama też zawsze piecze makowce te zawijane i zawsze wychodzi jej tego mnóstwo, kilka sztuk idzie do zamrażarki. Ale ja nie lubię więc nie jem:no: Zawsze się śmieję, bo często wychodzą jej takie wielkie jak bochenki chleba :)

A ja dziś idę z młodym do "teściów" ..nie ma rady zaproszenie było. :cool2:

kochane jeszcze czekam na dwie paczki zele i caly zestaw
to co mi dzis przyszlo to sam kufer bo mi taniej wychodzilo osobno :tak:
rybka posmazona a jutro dokoncze ta rybe grecka teraz lece sie szykowac do miasta..i jakie ja mam wolne!!!!wiecznie cos
milego dnia

aniolek ja zawijam w papier do bieczenia i wycha takie nieduze okragle ale dlugie:-)
marzenka tak bywa ze nieraz wolne a czlowiek wiecznie gdzies pedzi
ja bigos robie ale to bedzie dzisiaj na obiad a reszta do zamrazary

mały śpi a ja wcinam zupkę, ugotowałam jarzynową:-p Jutro ugotuję sobie kapustkę z grochem a pojutrze ciasta zaś w niedzielę sałatkę warzywną i na słodko z ananasem więc roboty jeszcze a i zapomnaiłam że rybe po grecku jeszcze...

Hej u nas dzis na szybko lazania na obiad
na jutro juz gotuje zupke
wlasnie sie dowiedzialam ze przedszkole jutro juz zamkniete wiec musze zrobic sobie wolne zeby z mlodym w domu siedziec :tak:
ale to dobrze bo bede bigos gotowac
a teraz uciekam brac sie za ciasteczka :tak::tak:

hej.
wymiotów ciąg dalszy...w nocy...
teraz juz jakby okej, ale maruda niesamowita.
ale kolo 11 pojechalismy do Sulęcina na ostatnie zakupy, dziś J ma już wolne, bo sobie wział 2 dni urlopu z okazji urodzenia się synka. i musiął wykorzystać do konca roku. zatem akurat dziś i jutro. i się zapakowaliśy rodzinką i pojechaliśy. to już ostatnie zakupy, teraz to już tylko sprzątanie i wielkie gotowanie ;)))

ja już mam prawie wszystko posptrzątane. kończę łazienke, bo dzieci śpią, menzu robi pierogi z łososiem i szpinakiem. no i czekam taka głodnaaaaaaa...

a ja moge powiedziec ze luz jak co roku bo my bardzo malo robimy bo nikt duzo nie je a najbardziej chodliwe sa ciasta:tak:
nie robimy ani rybu po grecku ani bigosu postnego bo teggo nikt nie je, pierogow tez malo po 2 sztuki dla kazdego bo nie wszyscu maja ochote
na kolacje to idzie, barszcz z uszkami ale tez po 3-4sztuki kazdy, pozniej ryba, kluski z makiem, pierogi i ciasto i nikt wiecej nie je:-D:-D i ida owoce tego u nas idzie naprawde bardzo duzo
obiady swiateczne robimy z biegu, mamy swierze

reklama
ciasteczko ty to prawie że finansowo świąt nie odczujesz skoro tylko tyle jecie:-D U nas muszą jednak być te tradycyjne potrawy, większość i tak się mrozi więc nie zmarnuje się. Jak nie w święta to później się zje. Na sylwestra będzie albo tylko jakąś sałatkę na świeżo zrobię.

:szok: 3 tysięczny post właśnie zapodałam:-)

Ostatnia edycja:
Do góry