reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

hej
Bylsimy dzis u rodzinnej kazala zrobic toksoplazmoze i bolerioze i w czwartek usg brzuszka. Ja sama dorzucilam powtorke morfologi i wyniki juz lepsze niz przedtem moze to juz taka jego uroda a czlowiek sie naczyta i sobie wkreca Bog wiec co ale my matki juz tak mamy

reklama
Jadźka- no mało ci urósł, ale ty masz inną budowę i masz fajnie bo szybciej ci fałd zniknie, a mnie wywala brzuch do przodu jak piłkę i potem będę łaziła z workiem jeszcze z 3 mce.

No ja to mam fałd jeszcze po ciąży z młodym, skóra mi wisi, brzuszki nie pomogły, ja zawsze miałam nogi szczupłe ale brzuch balon, teraz wisi skóra i po tej siąży też pewnie tak będzie, moja mama ma identycznie...

hej
Bylsimy dzis u rodzinnej kazala zrobic toksoplazmoze i bolerioze i w czwartek usg brzuszka. Ja sama dorzucilam powtorke morfologi i wyniki juz lepsze niz przedtem moze to juz taka jego uroda a czlowiek sie naczyta i sobie wkreca Bog wiec co ale my matki juz tak mamy

Ja dziś z młodym byłam po skierowanie do alergologa i spytałam naszej o te węzły, bo młody ma za uszkami, na karku i jeszcze mu dodatkowo ostatnio na szyjce jeden wyszedł, i powiedziała znowu że one jak raz wylezą to już będą, i przy każdej infekcji będą się powiększac... USG brzuszka mieliśmy już 2 razy w tym raz w tym roku, ale teraz jeszcze kazała zrobic USG struktury wezłów prywatnie bo ona jako rodzinna nie może skierowania dac... No i za tydzień idziemy no i morfologie z rozmazem mamy zrobic...

MARZENKO ty bierzesz sam magnez? masz jakiś konkretny czy to jakikolwiek może byc?

Ja dostałam skierowanie do poradni chorób wątroby, testów alergicznych nie mogę w ciąży zrobic, ciekawe czy jak karmic będe...
Młody dostał Zyrtec, i na kaszel... Pojechaliśmy do alergologa ale lipa bo akurat urlop... Ale za tydzień mamy te usg i pojedziemy od razu zapisac się do alergologa...
Ogólnie to czasu mało na cokolwiek, ciągle coś, a jak wolne to na dworze z młodym, ale dobrze bo chociaż mi tygodnie lecą...
Maleństwo (jakoś się nie mogę nastawic że to dziewczynka:-p) szaleje... W ciąży z Kacprem to dopiero zaczynałam czuc kopniaki, a tu już jednak od ponad miesiąca czuję to już teraz mocno fika, i ciągle przy pęcherzu, i najwięcej z wieczora:-D Jak chcę iśc spac... Bo ostatnio to mnie szybko spanie łapie ale ogólnie czuje się fajnie, tylko wczoraj mnie troche brzuch pobolewał, ale to termin miesiączki by wypadał mniej więcej więc pewnie stąd te bóle

a ja po całym dniu spędzonym na dworze padam na pysk ... a do tego katar mam okropny i gardlo mnie bole ;( a codziennie zajadam warzywa i owoce i co ? lipa ...co mozna brac w ciazy na przeziebienie ?
Wczoraj pofarbowalam włoski - mam jasny brąz - z ciemnego ;) super ! Kolejnym razem zrobie znów o ton jasniejsze :) oczywiscie maz na nie zauwazył ... uciekam do małej bo dzis same jestesmy

Madziarena- a może to coś alergicznego, bo mi się właśnie zaczyna alergia, kicham i mnie gardło szczypie, oczy swędzą. Na gardło to mi dała gin syrop Stodal, albo lipę pij, dobra jest na infekcje. A na katar to wiem, że Otrivin można w ciąży. Ale lepiej się spytaj lekarza. Ja robiłam inhalacje i psikałam wodą morską dla dzieci.

Jadźka- to masz małego wiercipiętę, albo małą. Bo moje dopiero teraz zaczęło kopać a i tak nie mocno. A twój syn ma alergię na pyłki. Współczuję mu. Ja jestem alergiczka i oszaleć idzie.

Pr-
moja Olka miała też długo na karku powiększone węzły ale teraz jej macałam i nie czuję nic.

KROMA i ja i on mamy to samo chyba... tylko on mniejszy i "słabiej" sobie z tym radzi... Oboje chodzimy zakatarzeni, oczy spuchnięte, i piekące, no i ten dławiący kaszel... I oboje właśnie marzec-kwiecień (w tym roku późno wiosna to i później reakcja) i wrzesień... Zobaczymy może mu zyrtec pomoże, mam nadzieje, bo nie chcem go dawac takiego dławiącego się kaszlem do p-la...

MADZIARENA no takie dni na dworze "miło" wykańczają... przynajmniej ja te zmęczenie uwielbiam, mimo że właśnie mnie męczy ten katar to uwielbiam siedziec z małym na dworze... Pij herbatke z cytrynką, dużo czosnku... Mi lekarka pozwoliła brac rutinoscorbin ale jakoś się bronie przed tym choc to podobno czysta wit C ale staram się ją sobie w jedzeniu dostarczac... I u ciebie też to może byc jakieś pyłkowe...

hejo:-)
my wczoraj jak wyszlismy z domu o 10 tak wrocilismy o 14 tacy padnieci ze az sie zdziwilam.....
moj mial wziac dawida na rower ale zasnelismy i nie pojechali...moze dzis sie uda
bylismy u okulisty...jednak okularki nas czekaja..w maju mamy wizyte i bedziemy dobierac..

madziarena radze kupic sobie *spam* dla kobiet w ciazy..bardzo fajny syrop;-)no i czosnek i duzo cytryny;-)
ja bralam do nosa tetrisal i wode morska...z tabletek nic zadnej witaminy c niewiem jakos nie ufam......wolalam naturalne sposoby;-)
jadzka kurcze bralam jakis magnez ale niepamietam jaki....pozniej poszlam drugi raz jak mi sie opakowanie skonczylo i babka wiedziala ze jestem w ciazy ja przychodze do domu czytam a tam ze nie mozna...sie wkurw......bo jak ona czytala.....i od tatej pory pije kakao gorzkie i czekolade 60%..
jutro mam wizyte i mam zamiar sie zapytac czy brac dodatkowo jeszcze magnez i zelazo bo czytalam ze na tym etapie lepiej brac...
kochana ja u ciebie dziewuszka tez to czeka cie nowa wyprawka tak jak mnie:-Dja wczoraj bylam w miescie zaszlam do lumpa innego i wychaczylam dwie fajne sukienki i body normalnie jak nowki;-)jej ile to przyjemnosci sprawia:-)a jutro mam isc do kumpeli wybrac sobie cos bo ma dwie cory i niechce wiecej:-)
kroma to ci kasiury wpadnie troszke fajnie :-)
pr kochana ale nie zaszkodzi zrobic dodatkowych badan;-)trzymam kciuki zeby wszystko bylo wporzadku;-)

moja mala tez cos ostatnio duzo szaleje w brzuszku;-)az milo;-)

hejka

Ja też wczoraj pół dnia na dworze byłam z dzieciakami. Ola w przedszkolu teraz.

Marzenka- moje tym razem spokojne, prawie nie kopie, czasem się wierci, ale nie codziennie. Moje poprzednie to już mi w kość dawały na tym etapie. Fajnie, że kompletujesz wyprawkę. Ja mam po Arku troszkę, ale nie bodziaków, bo wydałam. Ale i tak kupię coś dla małego nowego, żeby nie miał wszystkiego używanego. Wczoraj kupiłam mu rampers z Disneya i jeszcze bodziaka z supermenem.

Jadżka- ja jeszcze odpukać, nie mam kaszlu, jedynie taką sapkę. Ja mam reakcję na alergię w postaci zapalenia oskrzeli najczęściej i kataru ale wtedy mi nie cieknie tylko mam kinol zapchany i nie mogę ani smarkać ani oddychać. Czasem mam świąd skóry. Zdrówka dla was. Może w tym roku będzie łagodniejsza dla nas pogoda, bo ma być bardziej wilgotno.

dzień doberek dziewczyny :-)

Miłego dnia brzuchatki, przyjemnych doznań brzuszkowych :-D Reszcie mamusiek też pogodnego dnia :-)
Pozdrawiam ALL :cool2:

hej
Marzenko a jednak okularki ? Może lepiej im wcześniej tym większe prawodpodobieństwo wyleczenia ;)
Zaraz jadę do apteki po jakieś syropy bo się wykończę sama już nie wiem czy to przeziębienie czy alergia :/
Myślę, co by tu wymyślić na weekend mam mieć ponoć od 29 wolne więc chętnie bym gdzieś sobie wybyła się pobyczyć :) może góry hm ... 30go maja musze być w domu bo komunia, ale zawsze 2-go można wrócić :)
zobaczymy co kierownik mi powie w piątek odnośnie wolnego ;)
Ja tam ruchów jeszcze nie czuję, ale z Amelką też późno czułam. Na razie brzuch malutki, wagowo ok. 1 kg więc myślę, że nie jest źle.
Słoneczko świeci żyć nie umierać tylko wolnego mi potrzeba !
No nic uciekam w papierki. Do miłego. Cudownego dnia życzę !!

reklama
Do góry