reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

reklama
hejo
u mnie juz rodzinka powstawala;-)
dawid dzis do przedszkola idzie w koncu..a ja troche za nim zatesknie;-)
dziewczyny ja wiem ze mozna bez problemu ochrzcic..u nas w sw 3 razy podejscie robilismy i sie zrazilismy.ale jakby trzeba bylo to do rokitna sie pojedzie poki co nikt nas nie goni wiec luz.
madziarena jak mala nocki przesypia ladnie?
ja wczoraj padlam po 20 no szok czytalam dawidowi ksiazke i same oczy mi sie zamykaly mielismy miec wieczor dla siebie i klops:cool:

Hej..
u mnie w koncu koniec feri i dzieciaki poszly do szkoly , a ja odetchnelam hehe :-p
posprzatam sobie w spokoju , musze podlogi pomyc :tak:

Marzenka u ciebie widze tez mlody do przedsz . to bedziesz miala pol dnia spokoju z jednym dzieckiem :-)
nie ma co sie dziwic ze szybko padasz wieczorami jednak pobudki w nocy robia swoje :tak:

Uciekam kawe dopije i biore sie za porzadki , jeszcze moze do sklepu wyskocze a to juz wyprawa u mnie bo nie ma pod domem zadnego , takze godz zleci zanim obroce :tak:

hej dziewczynki :)
Moja Amelcia w przedszkolu Hanka w łóżeczku śpi :) Nocki przesypia super - budzi się co 3 godz. na cyca, ale ja karmie na leżąco w łóżku to nawet nie wiem kiedy jej daję :)
co do chrzcin - Papież wprowadził reformy i ksiądz nie może nie ochrzcić dziecka - musi nawet jeśli jest samotna matka itp, nasz tez kiedyś nie chrzcił, robił problemy ale teraz widzę, że udziela chrztu każdemu. A tak w ogóle ile teraz się daje księdzu za chrzest ? Pytałam w restauracji - obiadokolacja, ciasta tort napoje itp no i przystawki jakieś - 50 zł od osoby, wyjdzie mi ok 18 dorosłych 5 dzieci wiec 1000 poleci ale co tam. Marzenka załatwiłaś już becikowe ? co wyszło z tym ZUSem ? dalej liczą 100 i 60 % ? Wyobraźcie sobie, że w piątek o 14 wysłałam przez neta zgłoszenie urodzenia dziecka (zajmuje się tym w pracy) do PZU i o 16 już miałam kasę na koncie ale był szok :)
No ja ta czerwona kokardę to tez zawsze mam przy sobie, jak byliśmy u brata to nawet w rożek wsadziłam bo dużo obcych ludzi były wiec wole dmuchać na zimne. Co do zabobonów - kiedyś pamiętam jak kuzyn nie miał kokardki podeszła mu do wózka jakaś baba i zaglądnęła na dziecko, od tej pory masakra była mały darł się okropnie, kupili "czarcie żebro" czy jak się na to mówi i kupę farfocli pływało we wodzie, no a młody się uspokoił :) uciekam bo dzidzia się obudzila :)

odkurzylam , i podlogi przelecialam teraz jade na zakupy...
cos w tych zabobonach jest , calkiem niedawno jakies 2 miechy temu mojej siostry coreczka 5 miesiecy
plakala im w nocy w jednym pokoju u gory jak spali a na dole w pokoju spala cala noc
i tak im kilka nocy z rzedu sie darla jak w tej sypialni spala ...az w koncu siostra pomyslalam ze moze ktos ja zauroczyl czy cos takiego..i ktos jej doradzil zeby zlizala malej czolo..i tak tez zrobila i koniec placzu bylo..dziecko przestalo drzec sie w owej sypialni i spala cala noc :tak::tak: takze chyba cos w tym musi byc :tak:

Madziarena jak na tyle osob 1 tys zl to chyba dobra cena :tak:a dla ksiedza nie wiem kazdy daje ile uwaza...my dalismy chyba 300 zl ale to juz 6 lat temu no i to byl slub i chrzest...nie wiem dalabym ze 150 zl :tak:
fajnie ze kasa tak szybko ci wplynela
:-):-)

dzien dobry
fajnie ze dzieciaki w nocy wam tak spia:-) madziarena to mila niespodzianka tak szybko kase dostac:tak:
owca nie ma to jak dzieciaki w szkole chwila ciszy i spokoju:-):-D a co do tych zabobonow to sie nie wypowiem bo bym jeszcze kogos urazila;-)

ciacho:-D
ezoja co tak wpadlas?poprosze o wiecej;-)
madziarena co do zus to juz nic z tym niezrobie,maz mowi ze mam sie cieszyc ze choc to mam bo myslelismy ze tylko pol roku bede miala tylko placone bo przeciez mam rozwiazana umowe wiec inaczej.mi w ciagu tygodnia wypacili kase.a ty to widze ekspresowo dostalas:-)
wrocilismy ze spacerku boze niewiadomo jak sie ubierac mialam tylko bluzke z krotkim rekawem i kurtke wcale nie gruba i co przyszlam zgrzana,a wiatrzysko wcale nie male,

reklama
Do góry