reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Gotujące czerwcówki

reklama
Annecznik swietny pomysl z tymi awaryjnymi obiadkami
maz poddal mi pomysl- gulasz, kurczak w potrawce i klopsiki w sosie
wszystko delikatne, gotowane wiec na poczatek dobre

dorzucam przepis na sałatkę szopską:-)
liście zielonej sałaty według uznania, 3 pomidory, pół zielonego ogórka, jedna cebula,oliwki najlepiej czarne, ale mogą być też zielone też według uznania, ser typu feta (może być kozi, albo mieszany taki chyba jest z mlekowity nie pamiętam)
liście sałaty porwać na kawałki, ogórek, pomidory,cebulę pokroić na krążki,oliwki przecinać na pół, ser pokroić w kostkę i, wszystko przekładać warstwami, ja robię trzy wartwy.
Do polania sałatki: oliwa lub olej, ocet winny po 4 łyżki, bazylia suszona, pieprz, sól wszystko wymieszać i polać sałatkę,(można kupić w torebce sos do tego typu sałatek) wstawić na 20 minut do lodówki.
Mam nadzieję, że jakoś to napisałam bo tak szybko z głowy;-)
Sałatka jest naprawdę dobra:-)

Właśnie zjadłam pół chałki którą niedawno upiekłam. Podaje przepis, jest pycha.
Składniki

żółtka, 2
całe jajo do smarowania, 1
masło, 10 dkg
zimne mleko, 1/2 szklanki
cukier, 5 dkg
cukier waniliowy, 1 op
mąka, 50 dkg
drożdże, 5dkg
sól, pół łyżeczki
Opis przygotowania

1. drożdże rozerzeć z cukrem i mlekiem

2. żóltka, masło,mleko, cukier i cukier waniliowy do miski i utrzeć. .

3.Dodać mąkę ,sól,drożdże, , wyłożyc na blat ,zagnieść i zostawić do wyrośnięcia, aż podwoi objętość

4. podzielić na trzy części, zrobic wałeczki i zapleść warkocz i jeszcze raz do wyrośnięcia na 15 min.

5. Posmarowac jajkiem. Piec 30 min/200 st

Ja swoją dodatkowo posypałam brązowym cukrem a do środka dołożyłam rodzynki i suszone morele.

ale apetycznie wygląda:)

KAPUSTA ZASMAŻANA MŁODA TYPOWO PO WIEJSKU;)

Składniki:
2 główki młodej kapusty
pęczek kopru
pęczek szczypiorku
2 łyżki margaryny
2 łyżki mąki
łyżka gęstej śmietany
sól
pieprz

Przygotowanie:
Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka, zalać do połowy wodą, posolić i gotować aż zmięknie. tYLKO ŻEBY SIE NIE ROZGOTOWAŁA;)

Odlać wodę (zostawić odrobinę na dnie), dodać posiekany koper i szczypior, doprawić. Poddusić aż woda wyparuje. Można dodać też podsmażony wędzony boczuś.
W tym czasie z margaryny i mąki zrobić zasmażkę. Dodać ją do kapusty i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać śmietanę.
Super smakuje z młodymi ziemniaczkami;)

NO to PUCHATKI SMACZNEGO:)

dziewczyny a ja na obiad dzis mam zupe koperkowa gotuje ja na nogach z kurczka, dodaje ztarta marchew, pietruszke, i duzoooooooooooooo kopru, zaklepiam smietana, pycha ide gotowac a na drugie ziemniaki nogi z kurczaka obsmaze i czerwona kapustka.

a kapustke sprobuje twoim sposobem jutro albo w niedziele, bo po porodzie to nie najem sie. Uwielbiam nowalijki i nowe warzywa!!!!!

reklama
Dziewczyny może zaczniemy tutaj dzielić się przepisami na posiłki które można jeść karmiąc piersią :-) W tym to się bowiem pogubić można :-D

Do góry