reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Gotujące czerwcówki

reklama
Mój to taki dzik;)Badzo wstydliwy chyba ja bardziej;)Ale z chęcia bym przyjechała do Torunia uwielbiam to miasto mam sentyment do niego;)Przy okazji bym odwiedziła byłą firmę na Mazowieckiej;)
odezwala sie ta wstydliwa co mnie nad morzem zaczepila.ja slepa jestem,przeszlabym po niej,i bym nie zauwazyla
 
Obraz 131.jpgA to moja zebra;)
Obraz 130.jpg
 
PIERNIK Z MUSEM JABŁKOWYM


Dodatek musu jabłkowego, delikatnie wyczuwalnego w cieście daje gwarancję, że ciasto nie będzie suche.

Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki gęstego przecieru jabłkowego
- szklanka cukru (ja daje 3/4 szklanki bo wychodzi bardzo slodki chyba ze jablka superkwasne)

- 1/2 kostki masła
- 4 lyzeczki przyprawy do piernika (mozna wiecej lub mniej ja uwielbiam i sypie cale opakowanie :))

- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki sody
- 2 łyżki miodu
- 2 szklanki mąki
- ewentualnie orzechy posiekane (ja zazwyczaj nie daje)

Przecier jabłkowy wymieszać ze stopionym masłem, dodać cukier, mąkę, sól, miód, bakalie, przyprawy korzenne i wszystko dokładnie wymieszać.
Ciasto wlać do formy posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Piec ok. godziny w temp. 180 stopni C.
 
reklama
SERNIK Z BRZOSKWINIAMIJ

Składniki




3szkl. mąki tortowej

1 kostka margaryny

3 łyżki cukru

5 żółtek

3 łyżeczki proszku do pieczenia

1 kg twarogu zmielonego (półtłusty)

2 całe jajka

2 budynie żółte

1 szkl. cukru

1 kostka masła

puszka brzoskwiń



Etapy przygotowania




1.Mąka, margaryna, 3 łyżki cukru. 5 żółtek i proszek do pieczenia - wszystko zagnieść i podzielić na 2 części. Jedną część włożyć do lodówki, drugą wyłożyć na blachę (najlepiej taką dużą z pieca).

2.Ser, 2 jajka, 1 szkl. cukru i masło, budyń, aromat zmiksować na gładką masę.

3.Na pierwszą część ciasta wyłożyć masę serową, na to osączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Następnie z 5 białek ubić pianę z 1 szkl. cukru. Zalać brzoskwinie. Na to pokruszyć drugą część ciasta.

4.Piec ok. 40 min. w temp. 180 stopni Celcjusza, aż do przybrązowienia góry.




Obraz 137.jpg
 
Ostatnia edycja:
Do góry