reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Gotujące czerwcówki

reklama
Sernik na zimno MEGA szybki:)

2 galaertki rozpuscic w 2,5-3 szkl wody (obydwie), ostudzić ale by nie zastygły tylko były zimne;)

2 serki homogenizowane duże zmiksować dodać tęzęjace galaretki to wszystko wylac do tortownicy wyłozonej biszkoptami badz herbatnikami:)

Na wierzch jeszcza jedna galaretka;)

Sernik na zimno MEGA szybki:)

2 galaertki rozpuscic w 2,5-3 szkl wody (obydwie), ostudzić ale by nie zastygły tylko były zimne;)

2 serki homogenizowane duże zmiksować dodać tęzęjace galaretki to wszystko wylac do tortownicy wyłozonej biszkoptami badz herbatnikami:)

Na wierzch jeszcza jedna galaretka;)
faktycznie na szybko i smaczne-polecam(moja mama tak robi)

Lena o jaki fajny przepis:) wypróbuje kiedys;)
Milusia my juz ze 3 sloiki naszego dżemu juz zjedlismy i jest bosski.... mowie wam:)

I jutro wstawie wam przepis na ciasto z owocami;) robilam w sobote i bylo bosskie, przepis od mojej mamy:)

Lena o jaki fajny przepis:) wypróbuje kiedys;)
Milusia my juz ze 3 sloiki naszego dżemu juz zjedlismy i jest bosski.... mowie wam:)

I jutro wstawie wam przepis na ciasto z owocami;) robilam w sobote i bylo bosskie, przepis od mojej mamy:)

to dawaj szybko dzisiaj zrobię;)

Sernik
0,75kg sera
4żółtka(z białek ubić pianę)
1 całe jajko
1 szkl. cukru
3/4 szkl. oleju
2 szkl. mleka
1 budyń śmietankowy
zapach waniliowy

Ciasto:1,5 szkl.mąki tortowej
0,5 szkl.cukru
1 jajo
1,5 łyż.proszku do pieczenia
mniej niż 0,5 kostki margaryny zagnieść

Ser przekręcić przez maszynkę.żółtka utrzeć z
cukrem,budyniem,olejem,dodawać stopniowo ser,a następnie mleko.Na koniec
pianę ubitą ubitą i wszystko wymieszać.Ser wylać na ciasto.
Ja piekę ok 1godz,ale każdy piekarnik inaczej.

w przepisie tego nie ma, ale ja do masy serowej dodaję pr do pieczenia:)(a zamiast olejku-bo nie miałam dodałam cukier wanilijowy i tez dobrze:-D)

Sernik
0,75kg sera
4żółtka(z białek ubić pianę)
1 całe jajko
1 szkl. cukru
3/4 szkl. oleju
2 szkl. mleka
1 budyń śmietankowy
zapach waniliowy

Ciasto:1,5 szkl.mąki tortowej
0,5 szkl.cukru
1 jajo
1,5 łyż.proszku do pieczenia
mniej niż 0,5 kostki margaryny zagnieść

Ser przekręcić przez maszynkę.żółtka utrzeć z
cukrem,budyniem,olejem,dodawać stopniowo ser,a następnie mleko.Na koniec
pianę ubitą ubitą i wszystko wymieszać.Ser wylać na ciasto.
Ja piekę ok 1godz,ale każdy piekarnik inaczej.

w przepisie tego nie ma, ale ja do masy serowej dodaję pr do pieczenia:)(a zamiast olejku-bo nie miałam dodałam cukier wanilijowy i tez dobrze:-D)

ja mam podobny tylko daje ser z wiaderka nby nie bawic sie w mielenie;)

reklama
Do góry