reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Gotujące czerwcówki

u nas najczęściej jest jogurt naturalny z owocami, budynie, kisiele jak pisałaś no i wszelkiego rodzaju placuszki, racuszki, naleśniki.

Natomiast jeżeli Pola lubi marchewkę to polecam mini marchewkę karmelizowaną, cynamon dodaje fajnego smaku, a ilość masła i cukru możesz sobie wg uznania dodać

Just My Delicious: Karmelizowana Marchewka
u nas poza zielonym groszkiem ulubiony dodatek do dan :-) tylko ja nie robie z cukrem ale z miodem
 
reklama
Agast for you :)
Krokiety

Składniki na farsz

0,5kg pieczarek
0,5kg sera żółtego
pęczek pietruszki
2 cebulki
8-jajek



Pieczarki płukam i scieram na grubych oczkach. Cebule w kosteczkę , podsmażam i wrzucam pieczarki. Doprawiam do smaku ( pieprz, sól, ja daję warzywko lub kucharek, troche maggi)
Pod koniec smażenia wrzuca m posiekaną pietruszkę .
Jak ostygnie łącze ze serem startymi na grubych oczkach i ugotowanymi jajkami przeciśniętymi przez siteczko.

Smażę naleśniki, obtaczam w jajku i bułce, smażę i wcinam popijając barszczykiem czerwonym :-)


Smacznegę!!!
 
Agast for you :)
Krokiety

Składniki na farsz

0,5kg pieczarek
0,5kg sera żółtego
pęczek pietruszki
2 cebulki
8-jajek



Pieczarki płukam i scieram na grubych oczkach. Cebule w kosteczkę , podsmażam i wrzucam pieczarki. Doprawiam do smaku ( pieprz, sól, ja daję warzywko lub kucharek, troche maggi)
Pod koniec smażenia wrzuca m posiekaną pietruszkę .
Jak ostygnie łącze ze serem startymi na grubych oczkach i ugotowanymi jajkami przeciśniętymi przez siteczko.

Smażę naleśniki, obtaczam w jajku i bułce, smażę i wcinam popijając barszczykiem czerwonym :-)


Smacznegę!!!
jak fajnie jak ktoś pisze o swoich sposobach bo ja robię zupełnie inaczej farsz;-)
 
brzmi super, przypomina mi troche placek cyganski:tak:Kochana a jak ty robisz farsz do krokietow?? Ja do tej pory robie kartacze a la Ewusia :-D
hehe bo zarówno kartacze jak i lesny...sa naszymi regionalnymi pomysłami:D A co do krokietówm to przez te2lata zrobiłam ich tony!:D My robimy tak: farsz sklada sie z tuszonych pieczarek, polączonych z zeszkloną (pokrojoną w krateczkę) cabulka i ewentualnie można dodać tuszona kapustę kwaśna, i to wszystko połączyć (ja jak zwykle wszystko robie na oko:D 0 ale tak ok,połowa pierarki a 2 połowa cebula z kapusta(kapusta wedle uznania bo mozna i bez) i dobrze doprawiam pieprzem sola i wegeta:) (jak lubie pieprzne wiec se pieprze sporo:DDDDDDD ) potem zawijamy to w uwczesnie upieczonych plackach naleśnikowych, i smazymy w panierce: najpierw mąka, potem jajko(rozcieńczone z wodą) a potem b.tarta i podsazyc aż będą takie pieknie złote:0 a potem to mozna juz szamć:DDDDDDDDDD smacznego:**
 
reklama
a ile dajesz miodu? dzis sprobowalam i wyszlomi ciut za slodkie, choc moze z caloscia bedzie ok

emalia chetnie bym zrobila te twoje krokiety bo uwielbiam pieczary z serem ale jeszcze sie boje smazone jesc:-(
Robie "na oko":tak: ale nie daje duzo bo Lila nie lubi slodkiego, uzywam miodu plynnego i jak mam dno patelni wypelnione marchewkami na roztopionym masle to "ciurkam" odrobinke miodu, chyba musisz poeksperymentowac. Ja czasami jak mam to wyciskam odrobine soku z cytryny i w wersji dla nas posypuje suszonym chilli i swieza kolendra.
 
Do góry