reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Gotujące czerwcówki

reklama
Ja na masełku posmarzam pokrojona w kosteczkę cebilkę , jak się zeszkli wrzucam pomidorki z puszki do tego ciutkę koncentratu , czsnek posiekany drobniutko lub przeciśniety przez praskę , pieprz sól świeżą (koniecznie) bazylie 8-10 listków. I duszę kilka minut pod przykryciem. Dodaję miesko mielone i mieszając co jakiś czas dusze pod przykryciem z 15 minutek az mięsko bedzie uduszone. Na koniec dodaję jeszcze kilka zistków bazylii rozmemłanych i podartych w rekach. I WŁALA:p makaron i pychotka:)

Ja na masełku posmarzam pokrojona w kosteczkę cebilkę , jak się zeszkli wrzucam pomidorki z puszki do tego ciutkę koncentratu , czsnek posiekany drobniutko lub przeciśniety przez praskę , pieprz sól świeżą (koniecznie) bazylie 8-10 listków. I duszę kilka minut pod przykryciem. Dodaję miesko mielone i mieszając co jakiś czas dusze pod przykryciem z 15 minutek az mięsko bedzie uduszone. Na koniec dodaję jeszcze kilka zistków bazylii rozmemłanych i podartych w rekach. I WŁALA:p makaron i pychotka:)
aż mi slina zalała klawiaturę:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ja robię dokłdnie tak samo:)))

reklama
Ojej naprawde smakowicie ten przepis brzmi :)))

Ja wstawiam co mialam wstawić:

Fasolka w sosie pomidorowym
2kg fasolki szparagowej
Po 40g marchewki i cebuli
2 słoiczki przecieru pomidorowego
2 liscie laurowe
6 łyżek cukru
3 łyżki soli (2 łyzki do sosu i 1łyżka do osolenia wody)
2 łyżki octu
pieprz.

Cebule obieramy kroimy w pótalarki, marchewki scieramy na tarce o grubych oczkach. Dusimy na oleju 15min. Dodajemy lisc lauroey, pieprz, 2 łyżki soli, cukier oraz przecier i ocet.
Fasolkę umyć, krimy na pół, gotujemy w osolonej wodzie ok.10min (od zagotowania) odcedzamy i przekładamy do warzyw, dusimy jeszcze 15minut.
Gorącą sałatke przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20min.

I mam pytanie co dobrego można zrobic z kalafiora? Rzucajcie propozycje;)

Do góry