reklama
Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
jak robicie mięso do spagetti??
Ja podsmażam na patelni mięso mielone i daje fix knorra hehe
zyrraffka
Szczęśliwa mama
też podsmażam na patelni i przyprawiam
Ja na masełku posmarzam pokrojona w kosteczkę cebilkę , jak się zeszkli wrzucam pomidorki z puszki do tego ciutkę koncentratu , czsnek posiekany drobniutko lub przeciśniety przez praskę , pieprz sól świeżą (koniecznie) bazylie 8-10 listków. I duszę kilka minut pod przykryciem. Dodaję miesko mielone i mieszając co jakiś czas dusze pod przykryciem z 15 minutek az mięsko bedzie uduszone. Na koniec dodaję jeszcze kilka zistków bazylii rozmemłanych i podartych w rekach. I WŁALA
makaron i pychotka
milusia21
Fanka BB :)
aż mi slina zalała klawiaturęJa na masełku posmarzam pokrojona w kosteczkę cebilkę , jak się zeszkli wrzucam pomidorki z puszki do tego ciutkę koncentratu , czsnek posiekany drobniutko lub przeciśniety przez praskę , pieprz sól świeżą (koniecznie) bazylie 8-10 listków. I duszę kilka minut pod przykryciem. Dodaję miesko mielone i mieszając co jakiś czas dusze pod przykryciem z 15 minutek az mięsko bedzie uduszone. Na koniec dodaję jeszcze kilka zistków bazylii rozmemłanych i podartych w rekach. I WŁALAmakaron i pychotka
![]()
agast22
Ja robię dokłdnie tak samoJa na masełku posmarzam pokrojona w kosteczkę cebilkę , jak się zeszkli wrzucam pomidorki z puszki do tego ciutkę koncentratu , czsnek posiekany drobniutko lub przeciśniety przez praskę , pieprz sól świeżą (koniecznie) bazylie 8-10 listków. I duszę kilka minut pod przykryciem. Dodaję miesko mielone i mieszając co jakiś czas dusze pod przykryciem z 15 minutek az mięsko bedzie uduszone. Na koniec dodaję jeszcze kilka zistków bazylii rozmemłanych i podartych w rekach. I WŁALAmakaron i pychotka
![]()
no ba!!donosze że przepis na spagetti Perfekci jest GENIALNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PYSZOTKA!!!!!
koriander
hehe:-) Perfecta nie na darmo wybrala sobie odpowiedni nick 

reklama
Liza
Ojej naprawde smakowicie ten przepis brzmi
))
Ja wstawiam co mialam wstawić:
Fasolka w sosie pomidorowym
2kg fasolki szparagowej
Po 40g marchewki i cebuli
2 słoiczki przecieru pomidorowego
2 liscie laurowe
6 łyżek cukru
3 łyżki soli (2 łyzki do sosu i 1łyżka do osolenia wody)
2 łyżki octu
pieprz.
Cebule obieramy kroimy w pótalarki, marchewki scieramy na tarce o grubych oczkach. Dusimy na oleju 15min. Dodajemy lisc lauroey, pieprz, 2 łyżki soli, cukier oraz przecier i ocet.
Fasolkę umyć, krimy na pół, gotujemy w osolonej wodzie ok.10min (od zagotowania) odcedzamy i przekładamy do warzyw, dusimy jeszcze 15minut.
Gorącą sałatke przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20min.
I mam pytanie co dobrego można zrobic z kalafiora? Rzucajcie propozycje
Ja wstawiam co mialam wstawić:
Fasolka w sosie pomidorowym
2kg fasolki szparagowej
Po 40g marchewki i cebuli
2 słoiczki przecieru pomidorowego
2 liscie laurowe
6 łyżek cukru
3 łyżki soli (2 łyzki do sosu i 1łyżka do osolenia wody)
2 łyżki octu
pieprz.
Cebule obieramy kroimy w pótalarki, marchewki scieramy na tarce o grubych oczkach. Dusimy na oleju 15min. Dodajemy lisc lauroey, pieprz, 2 łyżki soli, cukier oraz przecier i ocet.
Fasolkę umyć, krimy na pół, gotujemy w osolonej wodzie ok.10min (od zagotowania) odcedzamy i przekładamy do warzyw, dusimy jeszcze 15minut.
Gorącą sałatke przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20min.
I mam pytanie co dobrego można zrobic z kalafiora? Rzucajcie propozycje
Podziel się: