L
Ladycarooo
Gość
Myślicie, ze kiedy powinnam zacząć się 'martwić'? Czy już powinnam zrobić jakieś badania konkretne, zeby sprawdzić, czemu nie zachodzę?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cześć, część dziewczyn jest już z wątku listopadowego, który również prowadzę i tam obecnie jest wspieramy..Oj u mnie tez maskara w tym cyku była. Ale ciesze sie ze juz okres sie konczy pomału. W poniedziałek udało mi sie umówic na tsh . Chociaz tyle. Mialam 2.7 wiec mam zrobic i jak bedzie gak mam zaczac brac euthyrox. Na szczescie mam.
Moze opowiecie cos o sobie? Prwnie znacie sie gdzies ze staraczek.
Ja mam 35 lat ( w styczniu 36) mam dwoch synkow. Jeden ma 11 lat drugi 3. Bronilam sie rekoma i nogami przed kolejna ciaza ale ostatnio mam naplyw checi.![]()
Myślę, że spokojnie jeszcze.. A robiłaś badania hormonalne?? Byłaś u ginekologa, mówiłaś mu o staraniach??Ja mam 29 lat i nie mam jeszcze dzieci.
Staramy się w sumie od maja (ale to raczej bez skupiania się nad tym, po prostu ostawiliśmy zabezpieczenia), a tak bardziej 'intensywnie to teraz był 3 cykl.
Myślicie, ze kiedy powinnam zacząć się 'martwić'? Czy już powinnam zrobić jakieś badania konkretne, zeby sprawdzić, czemu nie zachodzę?
Czyli hormonów nie badalas?? A warto przed staraniami sprawdzić czy jest wszystko ok.Byłam w marcu zaraz przed tym jak wybuchło to wszystko i mówiłam, że mam zamiar zacząć za kilka miesięcy, ale nie zlecił żadnych badań hormonalnych.
Myślę, że poczekam jeszcze z miesiące i wtedy pomyślę o badaniach. Moze za bardzo się nakręcam...
A prolaktyne badalas?? Warto sprawdzić..Nie badałam... Miałam TSH robione i było w normie, ale np progesteronu nie miałam nigdy.
Dobra, w takim razie chyba czas iść do ginekologa i zabrać się za badania.
Dzięki wielkie![]()
Tak zrobię, umówię się do ginekologa jak okres mi się skończy i powiem co i jak. Mam nadzieję, ze w końcu coś ruszy.A prolaktyne badalas?? Warto sprawdzić..
W 3-5 dc robi się prolaktyne, FSH, LH, Estradiol.
Skoro mówisz że od maja nic to warto sprawdzić.. I TSH dla pewność też możesz powtórzyć przy tych badaniach..