reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama

Załączniki

• Screenshot_2024-12-28-15-39-13-14_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2024-12-28-15-39-13-14_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    182,7 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
No i zrobiłam ten test 🙈 I się załamałam trochę, bo biel jak nic...
W poniedziałek i tak idę na badania krwi więc zrobię od razu betę, bo owulacje miałam późno, więc może jeszcze za wcześnie, a okres niby za 2 dni dopiero, ale na bank będzie później bo owulka się przesunęła .. Skoro pik miałam 20-21.12 to owulacja mogła być 24.12 więc w sumie to za szybko jeszcze...
Wstwiam zdj, że y nie było 😅
jeżeli owulacja ci się spóźnila to napewno okres też będzie później także nawet na to nie patrz że zostały ci 2 dni do okresu ... Skoro mówisz że pik był 20-21 a owulacja mogła być nawet 24 to kobieto jest dopiero zdecydowanie za wcześnie także poczekaj jeszcze kilka dni a nie załamuj się już ..

Powiem Ci, że ja patrząc na kalendarzyk okresowy to bym myślała, że owulacje miała 16.12 i później bysmy już się nie starali tak konkretnie, ale dobrze, że robiłam testy owulacyjne, bo owulacje miała dopiero 20.12 czyli 20 dc. Także czasami to " nie uważanie " o niczym nie świadczy, bo zwyczajnie mogliście nie trafić w owulacje. Polecam robić te testy owu, to jest rewelacja , wiesz kiedy masz działać.
Także, na spokojnie 🙂
czemu sobie nie zaznaczysz w kalendarzyku odpowiedniego dnia kiedy wylapalas pik ? Dzięki temu mógłby inaczej obliczyć dni płodne a co za tym idzie miesięczne

Macie do polecenia jakieś witaminy dla osób planujących ciążę? Brałam Prenatal Primo ale ta kapsułka mi źle smakuje 😬 wolałabym coś z samymi aktywnymi folianami
Z tzw. „Gotowców” najlepszy skład ma chyba prenatal. Ale ja jestem fanką suplementacji każdej witaminy osobno, lepiej się wtedy wchłaniają. Prenatal w ogóle mi nie podnosil witaminy D, a miałam duży niedobór (fakt, że jest jej tam niedużo w składzie, a przy niedoborze potrzebowałam zdecydowanie większej dawki, ale mam wątpliwości, czy ona się w ogóle wchłaniała). Poza tym duzym minusem jest brak omega-3 w składzie.

No i zrobiłam ten test 🙈 I się załamałam trochę, bo biel jak nic...
W poniedziałek i tak idę na badania krwi więc zrobię od razu betę, bo owulacje miałam późno, więc może jeszcze za wcześnie, a okres niby za 2 dni dopiero, ale na bank będzie później bo owulka się przesunęła .. Skoro pik miałam 20-21.12 to owulacja mogła być 24.12 więc w sumie to za szybko jeszcze...
Wstwiam zdj, że y nie było 😅
Skoro pik miałaś 21.12 to owu bym obstawiała 22.12 lub najpóźniej 23.12

reklama
Do góry