reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

O to ciekawe! Czytałam gdzieś że może też namieszać w cyklach i trochę mnie to wystraszyło, ale może spróbuję 😬
Duże dawki inozytolu (>2000mg) są zalecane szczególnie przy zaburzeniach funkcji jajników (nieregularne cykle, często długie, bezowulacyjne). Właśnie dlatego często jest zalecany przy PCOS i IO jako dodatkowe wsparcie. Istotne jest też, żeby brać inozytol w obu formach izomerycznych w stosunku 40:1 (jak jest w np. Fertistim).
Wiadomo, każdy organizm jest różny, ale może na zdrowe jajniki wpływa bardziej deregulująco i wydłuża/skraca cykle? 🤷🏻‍♀️

Ostatnia edycja:
reklama
Macie do polecenia jakieś witaminy dla osób planujących ciążę? Brałam Prenatal Primo ale ta kapsułka mi źle smakuje 😬 wolałabym coś z samymi aktywnymi folianami
Ja to biorę + Ovarin i 3-5 dc Miovalia Nac

Załączniki

• IMG_2325.jpeg
    IMG_2325.jpeg
    127,3 KB · Wyświetleń: 42
jeżeli owulacja ci się spóźnila to napewno okres też będzie później także nawet na to nie patrz że zostały ci 2 dni do okresu ... Skoro mówisz że pik był 20-21 a owulacja mogła być nawet 24 to kobieto jest dopiero zdecydowanie za wcześnie także poczekaj jeszcze kilka dni a nie załamuj się już ..
Nie no, ja to wszystko biorę z rezerwą oczywiście 🤪 ale jak w pondz pójdę na betę to myślicie, że wyjdzie już jednoznaczna odpowiedź ? Czy na betę też za wcześnie będzie ?

czemu sobie nie zaznaczysz w kalendarzyku odpowiedniego dnia kiedy wylapalas pik ? Dzięki temu mógłby inaczej obliczyć dni płodne a co za tym idzie miesięczne
W tej mojej aplikacji to chyba nie da się zmienić tego, zobaczę jeszcze raz, bo ona to taka typowo do okresu. Ale na premom zmieniałam, w sensie jak wstawiałam paski to aplikacja sama mi przesuwała dni owulacji. Tylko nie wstawiłam do niej zdj z 21.12 i owulacja jest pokazana na 21.12. Pokazuje, że test hcg powinnam zrobić 2.01.

Załączniki

• Screenshot_20241228_173525_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    Screenshot_20241228_173525_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    151,2 KB · Wyświetleń: 48
Nie no, ja to wszystko biorę z rezerwą oczywiście 🤪 ale jak w pondz pójdę na betę to myślicie, że wyjdzie już jednoznaczna odpowiedź ? Czy na betę też za wcześnie będzie ?
Oczywiscie, że to będzie za wcześnie na jednoznaczną odpowiedź. Zakładając, że miałaś owu 22.12, to to będzie 8dpo dopiero. Może być tak, że wyjdzie beta „nieciążowa”, a za 2-3 dni już by coś wyszło. Ja już bym nie robiła bety 8dpo bez chociażby pozytywnych testów ciążowych dwóch różnych firm, szkoda mi kasy.

W tej mojej aplikacji to chyba nie da się zmienić tego, zobaczę jeszcze raz, bo ona to taka typowo do okresu. Ale na premom zmieniałam, w sensie jak wstawiałam paski to aplikacja sama mi przesuwała dni owulacji. Tylko nie wstawiłam do niej zdj z 21.12 i owulacja jest pokazana na 21.12. Pokazuje, że test hcg powinnam zrobić 2.01.
No to miałyśmy pik tego samego dnia. Miałam testować w sylwestra, bo wcześniej nie ma to sensu. Ale... Siknę jutro bo dziwnie się czuję. Jak na okres 😣

Dziewczyny zrobiłam sobie combo test i wyszła mi grypa. Ginekolog potwierdził że bezpieczny antybiotyk tyle, że to wirus…

reklama
Hey dziewczyny, nie jestem w waszej grupie ale chce dołączyć. Okres mialam 3 grudnia , przewidywany okres 31 stycznia. Ku mojemu zaskoczeniu 26 zrobiłam test prę test o czułości 25 i wyszedł pozytywny ale słabo . Nie cień cienia tylko jasnoróżowa kreska. Byłam zaskoczona gdy 3 dni wcześnie j robiłam test o czułości 10 nic nie wykazało , nawet cienia cienia. A dziś powtórzyłam test prę test i znów pozytyw. Tyle że ta kreska jest tak samo słaba :( może któraś tak miała ?

Do góry