reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Muszę Wam napisać, że moja znajoma już urodziła :-) Rozmawiałam z nią niedawno. Poród był wywoływany ze względu na zły stan Maluszka, ale wszystko przebiegło dobrze. O 15 miała 5 cm rozwarcia, a o 17:30 urodziła. Miała kilka masaży szyjki, ale to tylko przyśpieszyło poród. Trochę jej zazdroszczę.... no ale mój Olek musi jeszcze się wstrzymać do co najmniej do czwartku, bo mam umówioną wizytę u fryzjera ;-)
gratulacje dla koleżanki :tak: troszkę jej zazdroszczę...

reklama
właśnie skończyłam oglądać film na TVN "taniec zmysłów" i poryczałam się na końcu jak głupia :zawstydzona/y: ach te hormony...

Muszę Wam napisać, że moja znajoma już urodziła :-) Rozmawiałam z nią niedawno. Poród był wywoływany ze względu na zły stan Maluszka, ale wszystko przebiegło dobrze. O 15 miała 5 cm rozwarcia, a o 17:30 urodziła. Miała kilka masaży szyjki, ale to tylko przyśpieszyło poród. Trochę jej zazdroszczę.... no ale mój Olek musi jeszcze się wstrzymać do co najmniej do czwartku, bo mam umówioną wizytę u fryzjera ;-)
super :tak:
Ja bede miala w czwartek na wizycie masaz szyjki jak pozwoli na to stan mojej szyjki i normalnie juz sie boje :szok: Masaz jest taki bolesny ze wspominam go najgorzej z calego porodu. Jak przyjechalam na porodówke, przyszedl lekarz i zrobil mi masaz to chcialam wracac do domu spowrotem, ból niesamowity!!

A ulozylam sobie wloski, zrobilam brwi, wypralam sobie spodnie na jutro i ogolilam jako tako nogi a teraz ide spac. Mam dosc !!:sorry2:

Jak już tak piszecie o tym paleniu, to i ja się przyznam, że paliłam. W sumie ne były to duże ilości, za to nałóg brdzo silny. Od razu chciałam rzucić, ale jakoś tak wyszło, że trochę podpalałam jeszcze na początku ciąży i teraz się tego wstydzę. No ale rzuciłam i dopóki będę karmić na pewno nie zapalę. Jak będzie później nie wiem, ale wolę się nie deklarować ;-)
Natomiast jeśli chodzi o planowanie ciąży, to jeszcze przed ślubem stwierdziliśmy, że jak najszybciej po ślubie chcemy mieć dzidziusia. Jak powiedzieliśmy tak zrobiliśmy. Mężuś strzelił gola mniej więcej tydzień po ślubie :-D
Chociaż nie przypuszczałam że tak szybko nam się uda, i również byłam na imprezie na której trochę wypiłam, nie wiedząc że jestem w ciąży. No ale widzę że nie jestem sama.

produkcje mamy szokującą :szok:

A oto moja w pełni wyposażona szafeczka-pochwalę się:-p

ło cieniu ale arsenał :rofl2:

Mój Marcinek był ułożony pośladkowo i miał 4360g. Na porodówce mi powiedzieli że pośladkowo rodzi się dzieci od 2500g do 3500g natomiast przy większych rob i się cc. No i przy wyjściu ze szpitala kazali mi jak najszybciej zrobic USG bioderek. Dlaczego to dowiedziałam się dopiero u ortopedy. Mały miał dysplazję stawu biodrowego i musiał przez 2 miesiące nosić takie szelki co trzymały nóżki szeroko. Myslałam że się zaryczę, ale lekarz powiedział że to jest standard przy ułożeniu pośladkowym dzieci z dużą masą urodzeniową.

to o tej dysplazji nie wiedziałam :baffled: u nas w szpitalu nie rodzi sie dzieci naturalnie w takim ułożeniu !!

Dziewczyny zobaczcie- mi az sie łezka zakręciła te blizniaczki sa śliczne:-) Poprostu cuda:-):-):-)
https://www.babyboom.pl/forum/listopad-2008-f230/listopad-2008-a-15278/index324.html

Mam nadzieje ze nie robie nic złego wklejając ten link i mam listopadowa mi wybaczy:-)

heheh z Żanetką mamą tych cudeniek znamy sie z sierpnia 05 :-)
oj dziewczyna tez przeszła swoje z tą ciązą !!!

a mnie dalej tak kręgosłup boli ze szok, po tym wczorajszym zapisie pierońksa kozetka :wściekła/y: już sie ciesze jak w śorde pójde znowu :baffled:

reklama
Do góry