reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudniowe mamusie 2008

chrzciny Niuńki my planujemy w styczniu :tak:
a co do dziąseł to ja nie miałam problemów przez całą ciąże, raz tylko byłam u dentysty jakoś w 4 m-cu bo zrobiła mi sie w zębie mała dziurka, w nastepnym tygodniu tez się wybiorę kontrolnie czy wszystko jest ok :tak:

reklama
a ja dziś jakaś pełna energii jestem:-D, od rana sprzątam i układam , przed chwilą skończyłam prasowanie, po prostu mnie rozpiera :tak:, czytałam ostatnio w jakiejś książce że takie wzrosty lub spadki energii to oznaka zbliżającego sie porodu:tak:

wlasnie policzylam na liscie od poczatku ile mamy dziewuszek a ile chlopców i jest 33 dziewczynki i tylko 19 chlopców... Przypomnialo mi sie jak dopiero wpisywalam plci to bylo tak niedawno i pamietam ze pierwszego wpisywalam Juliusa bodajze oceancity:tak:

widać dziewuszki rządzą :tak: :-D ale raczej tek jest że więcej rodzi sie dziewczynek niż chłopców :tak: i masz racje Cyprysiowa tak niedawno dowiedziałyśmy się że jesteśmy w ciąży, później jaka jest płeć dziecka a teraz już jesteśmy na finiszu...jak ten czas szybko leci...

Paola - też mam takie kłucia, jakby igiełki, czasem takie porządne zakłucie jedno, podobno to normalne.

Cyprysiowa - to mam nadzieję, że syn ci się do tej pory zdąży urdzić, hehehe, super ekspress!!

Yoka - sądzę, że mam prawo nie zgadzać się z tym, że ktoś skazuje dziecko na nikotynę albo promile tylko dlatego, że brak mu silnej woli. Ty masz prawo myśleć inaczej i nie ma co o tym dyskutować.

zetka - faktycznie źle znosisztą ciążę, leż kobito i się oszczędzaj!

ollcia - a jakiej pasty używasz? W ciąży dziąsła są zawsze bardzo tkliwe, zaleca się Elmex, bo reguluje też problemy z próchnicą. Ja używam jej i nie mam problemów, ale muszę przyznać, że ja mam dość mocne zęby.

agawar - ja mam w sumie apteczkę pod kątem Misi, ale teraz też będę sobie zwozić z Pl czopki, jakieś maści i witaminki dla dzidzi, bo zawsze lepiej mieć to pod ręką, nigdy nie wiadomo kiedy będzie potrzebne.

Myszqa - hehehe, nie bój się nie wyleci, będziesz musiała się bardziej postarać! Czekam na foteczki, napewno, będzie słodko!

My już po zakupach, teraz drzemeczka czeka Misię i chyba nas też, bo się jakoś wypsztykaliśmy... i potem muszę robić obiadek i rybka po grecku jakoś za mną chodzi od tygodnia....

Mmmm rybka, chyba się wproszę. A za mną chodzi jakaś dobra sałatka. Gdybyscie mialy przepis na sałatkę grecką to poprosze na kulinariach.

A ja rano ścięłam się delikatnie z moim Mi i poszłam spać i teraz wstałam...

Czuję się średnio bo straszne mam duszności jak śpię i cały czas sie budzę mocno chrapiąc...

Potem jadę sobie zmierzyć ciśnienie ale nie sądze aby było wyższe niż 140/90 a takie może być.

Mała się rusza już normalnie czyli spokojnie.
Może wczoraj po tej pizzy szaleju dostała??

A zaraz M zrobi naleśniki z dżemem truskawkowym i sosem czekoladowym mniaaaaaam :-)

Buziaczki moje Kochane kobietki;-)

reklama
Do góry