reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Nio to wiem.... kurcze starałam sie czegos dowiedziec w mopsie...ale tam to juz wogole sie dogadac z babeczkami to jest jakas masakra....

kana napewno należy Ci się becikowe rządowe 1000zł które wypłaca MOPS
istnieje też becikowe samorządowe, musiałabyś się dowiedzieć czy Twoje miasto wypłaca, becikowe to zalezy od miasta i od dochodu

Nio to wiem.... kurcze starałam sie czegos dowiedziec w mopsie...ale tam to juz wogole sie dogadac z babeczkami to jest jakas masakra....

kana napewno należy Ci się becikowe rządowe 1000zł które wypłaca MOPS
istnieje też becikowe samorządowe, musiałabyś się dowiedzieć czy Twoje miasto wypłaca, becikowe to zalezy od miasta i od dochodu

Villemo dziękuje dowiem się:*

Agga24- u nas pracuje tylko mój M,jezeli wasze zarobki sa mełe to przysługuje wam z mopsu dodatek za urodzenie dziecka 1000zł!dodatkowo jeżeli ma mała kwote na umowie mozecie złozyc podanie o cos ala zasiłek....co miesiąc byscie dostawali pewna kwote jaka nie wiem.
mój M ma na umowie mniejsza kwote niż dostaje do reki i jutro jedziemy do MOPSU sie wszystkiego dowiedziec głównie na temat tego dodatku za urodzenie dzidzi,ewentualnie możecie sie starać o te 400zł z zasiłku wychowawczego

zanim poczytam co u Was to elacja z wizyty :baffled:

ja po wizycie i mam nakaz do szpitala :-( skurcze brzydkie na zapisie wyszły i woli mnie w szpitalu mieć ! Poza tym muszą mi zrobic przepływy bo waga 2500 i musi sprawdzic jak łożysko bo moze od tych skurczy niedożywiac dziecka :-( wparta miednicą mocno wiec chyba juz sie nie obórci chociaz lekarz stwierdził ze nie mówi ze juz na pewno nie bo takie cuda juz widział na oddziale ze kto wie :baffled: Ja juz bym chciała to miec teraz za sobą tym bardziej ze od 1 grudnia mają remontowac oddział wiec jak cesarke mam miec to chce z moim lekarzem a nie jeździc niewiadomo gdzie :sorry2:
Mówie Wam końcówka tej ciązy co chwila coś !!!!!

Liwicia jest na prawde tak zakręcona na punkcie dzidzi ze szok !!! nawet dzisiaj jak powiedziałąm ze musze do szpitala to mówi ze będzie bardzo tęsknic za mną a ja jej ze dzidziuś juz tak bardzo chce wyjść i zobaczyć tą swoją siostrzyczke a ona mnie całuje po brzuchu i szepta do pępka kocham Cie !!! I mówi do mnie bede tęsknic ale bede dzielna !!!! normalnie zwala mnie z nóg tym podejsciem !!! i jak tu nie ryczeć :zawstydzona/y:

Agga24- u nas pracuje tylko mój M,jezeli wasze zarobki sa mełe to przysługuje wam z mopsu dodatek za urodzenie dziecka 1000zł!dodatkowo jeżeli ma mała kwote na umowie mozecie złozyc podanie o cos ala zasiłek....co miesiąc byscie dostawali pewna kwote jaka nie wiem.
mój M ma na umowie mniejsza kwote niż dostaje do reki i jutro jedziemy do MOPSU sie wszystkiego dowiedziec głównie na temat tego dodatku za urodzenie dzidzi,ewentualnie możecie sie starać o te 400zł z zasiłku wychowawczego

No mój mąż ma na umowie najniższą krajową:tak:czyli poza becikowym mamy się o co starać??;-)jak się czegoś więcej dowiesz jutro to będę wdzięczna za jakąś informacje:tak:i wogóle dzięki za odpowiedź.

reklama
zanim poczytam co u Was to elacja z wizyty :baffled:

ja po wizycie i mam nakaz do szpitala :-( skurcze brzydkie na zapisie wyszły i woli mnie w szpitalu mieć ! Poza tym muszą mi zrobic przepływy bo waga 2500 i musi sprawdzic jak łożysko bo moze od tych skurczy niedożywiac dziecka :-( wparta miednicą mocno wiec chyba juz sie nie obórci chociaz lekarz stwierdził ze nie mówi ze juz na pewno nie bo takie cuda juz widział na oddziale ze kto wie :baffled: Ja juz bym chciała to miec teraz za sobą tym bardziej ze od 1 grudnia mają remontowac oddział wiec jak cesarke mam miec to chce z moim lekarzem a nie jeździc niewiadomo gdzie :sorry2:
Mówie Wam końcówka tej ciązy co chwila coś !!!!!

Liwicia jest na prawde tak zakręcona na punkcie dzidzi ze szok !!! nawet dzisiaj jak powiedziałąm ze musze do szpitala to mówi ze będzie bardzo tęsknic za mną a ja jej ze dzidziuś juz tak bardzo chce wyjść i zobaczyć tą swoją siostrzyczke a ona mnie całuje po brzuchu i szepta do pępka kocham Cie !!! I mówi do mnie bede tęsknic ale bede dzielna !!!! normalnie zwala mnie z nóg tym podejsciem !!! i jak tu nie ryczeć :zawstydzona/y:

Córeczke to masz niesamowitą Justynko,naprawdę tylko pozazdrościć:-)
A co do relacji z wizyty to nie zazdroszczę ale mam nadzięję że wszystko będzie wporządku i może lepiej jak będziesz w szpitalu bo jednak zawsze są lekarze pod ręką!!!!:tak:
Ja mam wizytę w piątek i mam nadzieję że ta moja uparta królewna się odwróci...

Do góry