reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dzien dobry.
Wczoraj poszlam spac dopiero okolo 24.00 i mialam noc spokojna, wstalam chyba tylko 3 razy do wc i zaraz zasypialam wiec jestem zadowolona.

Śniła mi sie dzisiejsza wizyta, ze zaczelam po niej rodzić... a od rana naprawde mam stresika choc mysle ze jak sie napalam na jakas akcje po wizycie to nic z tego nie bedzie :dry: Zawsze tak jest...

Agawar z ta czkawka to chyba bzdura bo Cyprian mial bardzo czesto i kolki tez mial :baffled: Ksawery tez ma czesto czkawke...

reklama
justyna córcia naprawde dzielna, mądra z niej dziewczynka jak na swój wiek
nie martw sie szpitalem, bedziesz pod fachowa opieką,

Yoka uwazaj kochana na ciśnienie, z nim nie ma żartów

Ewushka super ze wizyta udana

Witam z samego rana heheh chociaz juz po 10tej :-) co do czkawki to wlasnie Zuzia sie z nia meczy ...biedna:-( dsyc czesto ma i mam nadzieje ze chociaz tych wstretnych kolek nie bedzie miala :confused: aa dzis z rana przyszedl do mnie do lozeczka moj 9miesieczny siostrzeniec Miloszek :-) juz ma 4 zabki i robi kosi kosi heheheh:happy2::happy2: cud miod kokosik !!!

aaaa i moja kolezanka urodzila 14.11.2008 miala byc coreczka a wyszedl chlopczyk heheh szoooook :-)

Dziewczyny, mam do Was pytanie a propo tego becikowego. Ten wniosek sklada sie w Zusie czy w Mopsie?? Bo caly czas myslalam ze to w Zusie sie sklada, a po przeczytaniu Waszych postow juz sama nie wiem. I co dokladnie trzeba zlozyc? Akt urodzenia i cos jeszcze?

Dziewczyny, mam do Was pytanie a propo tego becikowego. Ten wniosek sklada sie w Zusie czy w Mopsie?? Bo caly czas myslalam ze to w Zusie sie sklada, a po przeczytaniu Waszych postow juz sama nie wiem. I co dokladnie trzeba zlozyc? Akt urodzenia i cos jeszcze?

wniosek o becikowe składa sie w mopsie
we wniosku należy wpisć PESEL dziecka
fakt urodzenia dziecka należy zgłosić w Urzedzie Stanu Cywilnego, tam przydzielają PESEL, niestety czeka się na niego ok. miesiąca:szok: (tak przynajmniej jest w moim mieście)

Dzień dobry!!!
Dziewczynki - martwię się od rana:-(, bo coś słabo ruchy dzidzi czuję, może potem się poprawi...
Yoka - jak ciśnienie??
Morbitral - powodzenia na cesarce w sobotę!!! Trzymaj się - kochana. A Tobie to sówaczek szwankuje - czy tak wcześnie ustalili Ci cc???
Poczytam jeszcze książeczkę - już jestem po rozdziale - "9-ty m.c." i dziś rozdział "porod" - jak będzie coś godnego uwagi - to Wam wpiszę....
Miłego dzionka!!

witam;-)

wlasnie wrucilam od poloznych i niecaly kilogram na plus:zawstydzona/y: ale mam strasznie wysokie cisnienie 170/100:baffled: a co najgorsze musialam isc do innego lekarza bo moj akurat ma urlop a tamtemu to nieufam wogule taki przymulony jakis jest, mam brac dopegyt brala ktoras moze?:sorry2: i jutro znowu na pomiar cisnienia mam nadzieje ze do jutra juz bedzie dobrze bo pierwszy raz takie wysokie mam:-(

a teraz sobie poczytam co u was:-)

ja juz wróciłam z małej wycieczki :)
noc tragiczna...nigdy jeszcze takiej nie miałam:crazy: mały tak się wiercił kręcił i wypychał że myslałam ze zaraz wyjdzie....jeszcze takie głupie myśli mnie na finishu nachodza ze szok :/ że Max tfu tfu bedzie chory,cos o smierci no kuźwa aż sama się wściekam na siebie ze mam takie głupie mysli :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a oto relacja z MOPS-u
otóż mamusie przysługuje nam:
-1000zł--> becikowe-te podstawowe od państwa
-1000zł--> drugie beciokowe-tak zwany dodatek za urodzenie dziecka,jeżeli kwota dochodów nie przekracza 504zł na osobe! czyli dzielimy sobie dochody na szczęśliwą trójeczke i jezeli mamy mniej niz 504 to składamy wniosek :]
-200zł--> dodatek od gminy
wszystkie dokumenty składa sie w MOPSIE,do złożenia wyzej wymienionych dokumentów potrzebne sa takie dokumenty jak:
-xero dowodów osobistych
-xero aktu urodzenia(rodziców)
-pesel i akt urodzenia dziecka
-zaświadczenie o zarobkach z 2007roku z urzędu skarbowego!

reklama
Witam Mamusie z rana:-D, chciaż już 11:tak:
Sorki że wczoraj sie nie odezwałam ale jakaś byłam padnieta...Najpierw relacja z wizyty u ginki:
Dzidzia ustawiona główkowo, wysoko, szyjka zamknięta na 3 spusty i długa. Pani doktor powiedziłą, że nie sądzi żeby urodziła się przed terminem:-(,a juz myslałam ze na poczatku grudnia bede tulis swoją Zosieńkę...następna wizyta 17 grudnia , 20 ktg i wtedy na poród będziemy się umawiać...aż mi się torbe odechciało pakować no bo po co skoro jeszcze cały miesiąc...Na swedzenia skierowała mnie na badania: bilirubina, ASPAT, ALAT i fosforaza zasadowa...dziś po 14 wyniki więc zobaczymy czy to na 100% nie jest cholestaza...

Justyna masz fantastyczną córeczkę, aż mi łezka pociekła jak przeczytałam, a z dzidzią na pewno wszytsko dobrze, więc sie nie martw będziesz pod opieka lekarską
Yoka mam nadzieję, że ciśnienie się poprawiło i że wszytsko jest ok, w razie czego nie zwlekaj tylko jedź do szpitala
Ja lecę się położyć bo słabo mi się jakoś robi miłego dzionka

Do góry