reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Kankiya mnie się wydaje że to zależy od nastawienia księdza - my z moim M mamy tylko cywilny i jak byliśmy u księdza to nie robił żadnych problemów z chrztem.
Chcemy żeby mała miała w święta wielkanocne chrzest bo rodzinka przyjeżdża do nas dlatego tak wcześnie byliśmy:-D:-D:-D:-D.

reklama
Kankiya jezeli chodzi o chrzciny......oj to ja sie wkurzam na samą mysl....
Wyobraź sobie, ze u nas moj znajomy bez slubu równiez chrzcił córeczke i wygladało to tak,ze pary bez slubu siedziały w pierwszym rzedzie, potem rząd wolny i za nimi reszta "normalnych" rodziców....

Ja mi tylko ksiadz cos zacznie sie czepiac,ze bez slubu to pojade tam z nimi jak z podarta.....:crazy:
Zawsze mozna wybrac inny kosciół u nas w Tczewie jest 7 Parafii wiec nie ma problemu a jak nie to w gdansku jest zakon gdzie nie robia z tym problemu..... przeciez zakonnicy tez moga normlnie chrzcic....

ale kobietki nabazgrałyście tych postów :))
\ja rozmów w toku tylko końcówkę widziałam,biedny chłopczyk ale mam dzielna i sie nie załamała a to najważniejsze a to co miał na nosku to może zejść.
my ogólnie składamy o becikowe państwowe,dodatek za urodzenie dziecka i od gminy...mnie ubezpieczyła jeszcze mama w pracy-to bedzie kolejnt tys. ale go wo gule nie ruszamy zeby zostało co nieco do chrzcin..bo dawid jest zatrudniony w małej fiirmie i tam miał do wyboru albo 500zł za urodzenie dzidzi albo wyższe odszkodowanie w azie zlamania reki czy cus i wybrał ta druga opcje....ale rozumiem was kobietki bo 1000 to nie 2000...a ten tysiąc to heh...nawet sie nie obejrzymy gdzie on pójdzie..

troszke nas sie uzbierało:-):-)

ja martwie sie o chrzciny, bo wiem, ze jest problem jesli nie jest się małżeństwem albo tylko po cywilnym:wściekła/y: chyba lepiej powiedziec ksiedzu, ze jest sie samotna matka to wtedy jest ok - co za polityka:wściekła/y:

ech na temat księży to mozna by bylo dlugoooooo dyskutowac:crazy: czytałam gdzies o przypadku gdzie para po cywilnym slubie chciala ochrzcic dzieciatko ksiadz sie zgodzil ale pod warunkiem ze do chrztu niemowlaczka beda trzymac chrzestni rodzice:angry: a ksiedza obowiazkiem jest ochrzcic KAZDE DZIECKO!!!!!!!!!!! pamietam zajecia gdzie wlasnie poruszany byl ten temat , wystarczy tylko wypelnic jakis formularz ze zobowiazujemy sie wychowac dziecko w naszej wierze i to wystarczy a jak ksiadz nie chce to do kurii na niego zlozyc skarge!!:wściekła/y::wściekła/y:

Kankiya jezeli chodzi o chrzciny......oj to ja sie wkurzam na samą mysl....
Wyobraź sobie, ze u nas moj znajomy bez slubu równiez chrzcił córeczke i wygladało to tak,ze pary bez slubu siedziały w pierwszym rzedzie, potem rząd wolny i za nimi reszta "normalnych" rodziców....

Ja mi tylko ksiadz cos zacznie sie czepiac,ze bez slubu to pojade tam z nimi jak z podarta.....:crazy:
Zawsze mozna wybrac inny kosciół u nas w Tczewie jest 7 Parafii wiec nie ma problemu a jak nie to w gdansku jest zakon gdzie nie robia z tym problemu..... przeciez zakonnicy tez moga normlnie chrzcic....

no ładnie a co my inni jestesmy??? i dlaczego na naszym wyborze ma cierpiec nasze dziecko:wściekła/y:haha osobne ławki:wściekła/y:szok !!!
u mnie znowu co niektórzy księża nie chcą wogole ochrzcic dziecka z "wolnego zwiazku" a czasami nawet wlasnie i po slubie cywilnym :szok:chyba chodzi o łapowe jak zwykle:no:

Yoka Kochana wszystkiego naj naj z okazji urodzinek:) Niestety nie wiem co jest przyczyną takiej decyzji, tzn rozstania z partnerem, ale wierzę, że to nic powaznego i że wszystko się uloży między Wami:)

Ewelw co do łóżeczka i pościeli u nas będzie ono rozkładane, tzn mój narzeczony będzie rozkładał jak będę z małym w szpitalu, właśnie dlatego, żeby nie stało i się nie kurzyło.

reklama
Kankiya mnie się wydaje że to zależy od nastawienia księdza - my z moim M mamy tylko cywilny i jak byliśmy u księdza to nie robił żadnych problemów z chrztem.
Chcemy żeby mała miała w święta wielkanocne chrzest bo rodzinka przyjeżdża do nas dlatego tak wcześnie byliśmy:-D:-D:-D:-D.
też chciałabym trafic na "ludzkiego" księdza i dlatego juz robie wywiad z kolezankami,ktore chrzcily dzieci ;-)
ja tez palnuje chrzcinki na wielkanoc:-):-):-) zobaczymy co z tego wyjdzie, tylko, ze ja z wygody:-D

Tygrysku zgadzam sie z Toba calkowicie, ze obowiazkiem ksiedza jest ochrzcic kazde dzieciatko:tak:

Do góry