reklama

Grudniowe mamusie 2008

Czesc ja czuje dzidzie od soboty trzy razy dziennie i coraz silniejsze kopniaczki super uczucie uwielbiam je ja zadnych uplawow nie mam brzuszek tylko boli jak ponosze troche za durzo synka albo za duzo po chodze, wczoraj bylismy na lodach i tyle zjadlam ze myslalam ze zwymiotuje ale jakos przeszlo.

reklama
No to Wam dziewczyny współczuję, że musicie się męczyć z upławami i dolegliwościami tego typu:baffled:, ja na szczęście (odpukać) nic takiego nie mam. Natomiast ruchy szkrabka czuję już od dłuższego czasu, choć muszę przyznać, że są dosyć słabo wyczuwalne, często czuję Alanka;-) np. podczas wieczornego oglądania tv, i może nie powinnam tego pisać, ale zaczyna się momentalnie odzywać jak tylko sie zdenerwuję, albo mnie coś z równowagi wyprowadzi:baffled:, widocznie jest to coś czego zdecydowanie nie lubi:-(, i choć się staram nie denerwować nie zawsze mi to wychodzi ! mam tylko nadzieję, że jak się urodzi to nie będzie taki nerwusek jak jego mamka :-D.

hej Kochane
Własnie skończyłam czytać to co naskrobałyście do tej pory...było cięzko ale jakoś poszło:-D
Musze sie od razu pochwalic, że od wczoraj czuję moje maleństwo, wieczorem to nawet mój Wojtek jak połozył rękę, na brzuszku to poczuł jak się brzdąc przekręcał...niesamowite uczucie:tak:
Witam wszytseki nowe gródnióweczki gratuluję małych brzdaców i życzę samych spokojnych chwil:tak:
Oczywiście Gratuluje wszytskich sukcesów...Pani magister:-)
A Tobie marzycielko samych cudownych chwil na nowej drodze życia poczytała, ze ostatnio było cięzko...no ale cóz hormony robia swoje (pocieszę cię tylko tym ze mój mąz pracuje z samymi babami w laboratorium a jedna kieys za studenckich czsów mu się podobała nawet...)
Buziaki dla was

ewelw - to ja poczekam do dostawy i chyba się uśmiechnę do ciebie, a powiedz mi jeszcze, czy będziesz mogła to wysłać zwykłą pocztą, listem poleconym i same staniczki, bez opakowań, w dmuchanej kopercie (wtedy przesyłka do 1 kg kosztuje do 15 zł, zależnie od wagi, a nie sądzę, żeby było cięższe) - wtedy najszybciej idzie.

Marzycielka - jesteś niesamowita, nie wiem, jak ty dajesz radę, chyba się leniwa już zrobiłam, hahahaha. Podbrzusze mnie w nocy nie boli, ale bardzo boli mnie wieczorami, zwłaszcza jak tego dnia dużo chodzę... No i wyraźnie już czuję, że mi macica się bardzo rozrosłą, bo się już skulić tak jak lubię nie mogę, wszystko mam pod gardłem.

Pytia - mam nadzieję, że spędziłaś mimo wszystko miły wieczór... No i dzisiaj już przeszłą handra, a facetami nie warto się przejmować, gdybym ja się przejmowała każdym wyskokiem mojego R. to bym już w wariatkowie miała stały apartament...

okruszek - wielkie gratulacje!! To naprawdę cudowne uczucie i niezapomniane!!

A ja dziś miałam dzień na wariackich papierach, rano w szpitalu badania na wykrywanie syndromu Downa i jeszcze jakiejś wady rozwojowej, ale nie skumałam o co chodziło z nerw, w każdym razie mówiła coś o sprawdzaniu struktury chyba kręgosłupa, czy kości, czy nie ma jakichś braków, ale nie wiem dokładnie... wyniki za ok tydzień.

Potem wizyta u położnej w przychodni i badania moczu, ciśnienia, sprawdzanie wysokości macicy i słuchanie bicia serca dzidzi.. wszystko super, więc jestem spokojna, tym bardziej, że ostatnio dzidzia strasznie rozbrykana i ostro daje mi odczuć, że jej się nudzi, hahaha.

Misia była bardzo grzeczna i wszystko ładnie dała nam załatwić, mimo, że dzisiaj się strasznie już rozchorowała, oczy jej aż łzawią, katar okrutny, a do tego widać, że główka ją boli i ogólnie nie w sobie. Ja z resztę podobnie, mam ochotę z wyrka nie wyłązić wcale bo kicham jak słonica...

Człowiek wyjeżdża na weekend i tyle się dzieje :-)

Marzycielko, Ty to musisz brać siły z kosmosu - ślub, teraz sejsa no i noszenie Nikolci pod serduchem ;-)

Agatkas ja mam taki sprzęcik do podsłuchiwania tętna dzidzi i powiem Ci, ze jest to wspaniałe urządzenie. Nie sprawdzam go codziennie ale jak mam taki dzień, że mnie coś boli, kłuje. Albo tak jak dziś po 3 godzinach w samochodzie to posłuchanie sobie na wieczór serduszka mojego maluszka mnie uspokaja.

Ja też mam takie bóle w podbrzuszu i zauważyłam, ze głównie jak za długo trzymam mocz. To aż mnie czasami skręca. Więc staram się nie zwlekać za długo z wyprawami do łazienki.

Marzycielko obiecałam Ci trochę dobrej energii ze Starachowic więć przesyłam łączem .............. :rolleyes:

Hey laseczki ;-)

Muszę mieć w sobie energię bo zależy mi na ukończeniu tych studiów szczególnie dla Nikolci właśnie :tak:
Termin wypada mi na koniec listopada i wtedy też będzie mi się kolejna sesja zbliżała a ja również mam zamiar zaliczyć pewnie na " wariackich papierach;-)" ale mam zamiar.

Dobrze, że ten ból brzucha to nic groźnego. Jak za długo pochodzę albo po nocnym trzymaniu moczu też mnie boli.
A dzisiaj tak mi spuchły nogi , że aż kostek nie widać:baffled:

Marzycielka - no to nieciekawie z tą opuchlizną, może zwróć uwagę na to, żeby trzymać nogi wyżej, ja np. spałam z poduszką pod kolanami albo stopami, czasem nawet zwijałam sobie koc, żeby było jeszcze wyżej. Polecam też moczenie nóg w wodzie z solą, no i masaż na wagę złota!

Marzycielko mi jak w pierwszej ciąży tak wcześnie puchły nogi to mi gin nakazał ograniczyc sporzywanie soli do minimum. Czyli powinno ci tyle wystarczyc co zjadasz w wędlinach i nie wolno absolutnie nic solic nawet zupy.
U mnie po jakims tygodniu takiej dietki pomogło i juz tak nie puchłam

reklama
Marzycielko mi jak w pierwszej ciąży tak wcześnie puchły nogi to mi gin nakazał ograniczyc sporzywanie soli do minimum. Czyli powinno ci tyle wystarczyc co zjadasz w wędlinach i nie wolno absolutnie nic solic nawet zupy.
U mnie po jakims tygodniu takiej dietki pomogło i juz tak nie puchłam

Cześć dziewczyny :-)

No rzeczywiście ja za dużo używam soli:eek:Postaram się ja ograniczyć do minimum.

A masaż na stópki juz wczoraj mężulek mi zrobił więc nawet udało mi się trochę odpocząć;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry