reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam popołudniowo.
Agawar spróbuj może scopolan to też działa rozkurczowo i jest odrobinę mosniejsze od no-spy a napewno można brac w ciąży. Małe opakowanie kupisz spokojnie bez recepty.

Co do masowania a raczej drażnienia brodawek to nie wskazane jest we wczesnej i w póznej ciąży ze względu na wydzielanie wtedy oscytocyny,która powoduje skórcze macicy. A najlepsze na wklęsłe brodawki są ponoc takie specjalne nakładki do kupienia a aptece.

O masowaniu brzucha to też ostatnio czytałam że raczej nie wskazane ale raczej w problematycznej ciąży. Ja całą poprzednią i obecną masuję brzuch i nic złego się nie dzieje.

Żółty ser jest nawet wskazany bo plasterek zawiera więcej wapnia niż szklanka mleka a wapń jest nam teraz bardzo potrzeny żeby dbac o kości nasze i maluszka

oceanity coś dla Ciebie
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2
www.MamyDziecko.pl - Jak odczytać skróty na wyniku badania USG

reklama
hej internet pare godzin mi nie dzialal a tu tyle do czytania:-) jezeli chodzi o ser to tak od niektorych slyszalam ze jak najbardziej od niektorych ze nie ale ze wzgledu na to zeby dziecko niemialo uczulenia na mleko krowie. ale ja mleko pije i serek tez jem ;-) a jezeli chodzi o sutki to czytalam duzo gaze t w stylu m jak mama itp i zawsze pisali ze niewolno ale niewim dokladnie czy w calej ciazy ;-)

Myszqa dzieki za odpowiedz ja mam podobny ale innej firmy kupilam tu w anglii, dopiero doczytalam na instrukcji ze powinam cos slyszec w drugiej polowie drugiego trymestru wiec jeszcze czs. Pewnie Twoj jest bardziej czuly:-)

Dziewczyny Wy oszalałyście...Nigdy nie zdążę nadrobić,bo musiałabym przeczytać 35 stron:sorry2: Ja na razie czekam na pierwsze ruchy mojego dzidziusia...A tu dalej nic:-( Ani jednego kopniaka...Czy Wy wszystkie już czujecie Wasze Szkraby?

ANIA ja czuję od piatku,ale bardzo nieregularnie czasami nawet wcale a jak czuję to delikatne,ale wiem że to malutka...nie martw się pytałam lekarza bo przecież sama sie martwiłam i powiedział że jeśli z dzidzią wszystko ok to nie ma się czym przejmować bo czasami nawet w 22 tyg. zaczyna się czuć ruchy:-)

Myszqa ale Ty jesteś w 18 tygodniu,a ja w 20....I nic:-( Poczekam jeszcze troszkę...a później będę się dalej martwić...Mam nadzieję,że lada dzień Kruszynka da o sobie znać:tak:

A ja właśnie wyczytałam,że obgadywałyście swoich mężów i ich oponki:-p Mój też coś tam troszkę tyje razem ze mną,ale jemu to na rękę,bo on ćwiczy i chce ważyć jak najwięcej.Także ciąża mu służy;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry